eskort samsun

ÜNYENETHABER

Chelsea güle oynaya finalde!

Chelsea güle oynaya finalde!
03 Mayıs 2013 - 0:57

Chelsea Basel karşısında sürprize izin vermedi ve 3-1’lik galibiyetle finale yükselen taraf oldu.

UEFA Avrupa yarı finalinde ilk maçta 2-1 yendiği Basel’i konuk eden Chelsea, İsviçreli rakibini rövanşta da geçerek finale yükseldi. İlk yarıyı 1-0 yenik kapatan Maviler, 2. yarıdaki müthiş oyunuyla maçı çevirmeyi bildi ve kupanın bir ucundan tuttu.

Maça iki takım da hızlı başlarken, ilk gol şansını henüz 50. saniyede Basel yakaladı. İlerleyen dakikalarda oyunda etkisini arttıran Chelsea, 9. dakikada gole çok yaklaşsa da Lamapard’ın vuruşundan direk gole izin vermedi. Karşılıklı ataklarla geçen ilk 45 dakikaya noktayı Basel koydu. 45+1. dakikada Cech’i avlayan Mohammed Salah, Basel’i soyunma odasIna 1-0 önde götürdü.

10 DAKİKADA FİNAL GELDİ

İkinci yarıda ise bambaşka bir Chelsea vardı. Devrenin ilk düdüğüyle tam bir taarruz başlatan Maviler, aradığı beraberlik golünü 50. dakikada buldu. Nefis hareketlerle ceza sahasına sokulan Hazard’ın pasında Lampard çok sert vurdu. Kaleciden dönen topu boş ağlara gönderen Torres de skoru 1-1’e getirdi.

Bu golden sadece 2 dakika sonra sahneye çıkan Moses, Chelsea’yi 2-1 öne geçirdi. Ancak Mavi fırtına dinecek gibi değildi. Bu kez 59. dakikada sahneye David Luiz çıktı ve ceza sahası dışından harika bir golle skoru 3-1 yaptı.

4. gol için vites düşürmeyen Chelsea karşısından Basel de hızlı hücumlarla gol aradı. Ancak kalan dakikalardan gol sesi çıkmadı ve karşılaşma Chelsea’nin 3-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla Chelsea, Amsterdam’da oynanacak olan finalde Benfica’nın rakibi oldu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-