eskort samsun

ÜNYENETHABER

Cezaevi Silah Fabrikası Olacak

Cezaevi Silah Fabrikası Olacak
05 Ocak 2015 - 9:33

Yıllardır binlerce kişinin cezasını çektiği Ulubey Cezaevi fabrika olarak hizmet verecek.

OOO---YYY--cezaeviiiiiUlubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, fabrikada yaklaşık 150 kişinin çalışacağını söyledi.

“Duvarların dili olsa da konuşsa” denilen bir cezaevinin daha kapısına kilit vuruldu. 1988 Yılından bu yaya binlerce hükümlü ve mahkûmu ağırlayan, yüzlerce gardiyan emekli, binlerce askeri terhis eden Ulubey Cezaevi, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan’ın girişimleri ile yatırıma açıldı. Belediye Başkanı İsa Türkcan, birçok ünlünün de yattığı Ulubey Cezaevi’ni silah fabrikası olarak hizmete açacaklarını söyledi. Türkcan; “yılların cezaevi olan bu bina yıllar önce kapanmıştı. Atıl halden aktif hale geçme zamanı geldi. İnşallah girişimci bir işadamımızla birlikte başlattığımız görüşmeler doğrultusunda artık atıl halde değil silah fabrikası olarak Ulubeyli hemşerilerimize ve ülkemize hizmet verecek” dedi.

Cezaevi silah fabrikası olacak

Başkan Türkcan sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bir ay önce Ordulu bir iş adamımız burayı silah fabrikası yapmak istediğini söylediğinde biz de elimizden gelecek her şeyi yapacağımızı söyledik. Burası Jandarmaya tahsis edilmişti, Sağolsun Ordu İl Jandarma Alay Komutanı Şeref Çakmak ve Ulubey ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Yaman komutanLARIM; tahsisin kaldırılmasında bize yardımcı oldular ve bina Milli Emlak’a geçti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz ve biz ilçe belediyesi olarak kardeşimize yardımcı olduk. Kısa bir zaman içerisinde cezaevinin tahsisini kaldırarak Milli Emlak’a teslim edildi. Milli Emlak’tan kiralaması yapıldıktan sonra eski cezaevi artık silah sanayi olarak hem Türkiye’ye hem de Ulubeyli hemşerilerimize ekmek kapısı olarak hizmete açılmış olacak.”

2015 yılında açılacak

Fabrikanın bu yıl açılmasının hedeflendiğini de belirten Türkcan, “Burada yaklaşık 150 civarında insan çalıştırılacağı söyleniyor. Bunun da hem ilçemiz açısından getirisinin çok fazla olacağını düşünüyorum. Belediyelerin görevi fabrikalar açmak sanayi kurmak değil ama fabrika kurmak isteyen, otel yapmak isteyen sanayi kurmak isteyen kardeşlerimizin de önünü açacağız” diye konuştu.

Öte yandan silah fabrikası olacak Ulubey Cezaevi’nde bugüne kadar aralarında medyum Memiş’in de bulunduğu yüzlerce kişi cezasını çekmişti.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-