eskort samsun

ÜNYENETHABER

Canik Ünye Gazeteciler Derneği’nin

Canik Ünye Gazeteciler Derneği’nin
09 Ocak 2015 - 16:41

 “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” mesajı

IMG_4241

Canik Ünye Gazeteciler Derneği (ÜCGD) Başkanı Ali Öztürk; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Gazetecilere yıpranma hakkının tanındığı ve çalışma koşullarının iyileştirildiği tarih olan ve 10 Ocak 1961 yılından bu yana da kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun. Zor şartlar altında görevlerini büyük bir azimle sürdürmeye çalışan ‘sözde değil özde meslektaşlarımın’ gününü kutluyorum” dedi. 

ÜCGD Başkanı Öztürk, mesajında, 10 Ocak 1961’de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gün olduğunu, o tarihten bu yana da Çalışan Gazeteciler Günü ya da Bayramı olarak anıldığını hatırlattı.

Yeri geldiğinde fiziksel ve duygusal olarak çok zor şartlarda çalışmak zorunda kalan basın mensuplarının yaptıkları işten beklediği tek kazancın maddiyat, sadece hayatını geçindirmek ya da daha çok kazanmak olmadığını vurgulayan Öztürk, yapılan için manevi boyutlarının da bulunduğunun her ortamda canı pahasına verilen uğraştan belli olduğunu ifade etti.

 – Okurken de edinilen bilgiler kadar o bilgilerin bize nasıl ulaştığını bir kez düşünmeye davet ediyorum –

Öztürk, mesajında şunları kaydetti:

“İlçemizde ve hinterlandımızda faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, haber portalları, radyo, televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımızın temsilcileri sadece ilçemize değil, internet aracılığı ile tüm dünyaya ulaşan güçlü basınımız tüm hemşerilerimizin gurur kaynağıdır.

En doğru haberi halka ulaştırmak için verilen emek ve çaba, paylaşılan fikirler ve duygular ile mesai saatlerinin pek de söz konusu olmadığı bu meslekte kazanılan manevi zenginliğin, ne kadar çok insana ulaşılırsa o oranda arttığına inanıyorum. Herkesi daha çok gazete, daha çok dergi okumaya, okurken de edinilen bilgiler kadar o bilgilerin bize nasıl ulaştığını bir kez düşünmeye davet ediyorum. Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan ve zamanla yarışan basınımızın, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi vardır.

Canik Ünye Gazeteciler Derneği üyesi meslektaşlarımızın görevlerini daha iyi yapabilmeleri, daha iyi koşullarda ve bir arada olması için yönetim kurulu olarak elimizden gelen her türlü çabayı göstermekte ve daha iyi koşullara ulaşmasını sağlamak amacındayız.

Gazetecilere yıpranma hakkının tanındığı ve çalışma koşullarının iyileştirildiği tarih olan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle ilan edilerek kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun. Zor şartlar altında görevlerini büyük bir azimle sürdürmeye çalışan ‘sözde değil özde meslektaşlarımın gününü kutluyorum. Görevi başında hayatlarını kaybeden basın şehitlerine ve ilçemizde basının gelişimi de katkıda bulunan ve Hakk’ın rahmetine kavuşmuş büyüklerimize Allah’tan rahmet diler, medyamızın tüm fikir işçilerine en içten sevgi ve selamlarımı sunarım.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-