eskort samsun

ÜNYENETHABER

Çalışanlarımız Bizim Evlatlarımız Gibidir

Çalışanlarımız Bizim Evlatlarımız Gibidir
04 Ocak 2015 - 9:30

Çalışanımızı Mağdur Etmeyeceğiz…VİDEO HABER

   Adsız

Ünye Belediye başkanı Ahmet ÇAMYAR Büyükşehir’e devrolan Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri personelleri Parkmetre personelleri ve Park ve Bahçeler personelleri ile bir araya gelerek. “Çalışanlarımız bizim evlatlarımız gibidir bu nedenle hiçbir çalışanımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.

Geçiş Süreci var

ÇAMYAR konuşmasında “ Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinin bir taraftan dolgu alanı olması, bir taraftan da 10 dönümden büyük olması münasebeti ile kanun tarafından Büyükşehir’e devredilmesi, kanunu zaruret taşıyan yerlerden bir tanesiydi. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile daha önceki görüşmelerimiz neticesinde burayı 31 Aralığa kadar biz işletelim sözünü aldık. Yoksa burası 30 Mart itibari ile yasa gereği Büyükşehir’e geçmesi gerekiyordu. Türkiye bir hukuk devleti dolayısı ile hukukun içerisinde kalan olgulara bizde sizin gibi rıza göstermek mecburiyetindeyiz. Büyükşehir’in kanunundan sonra bu bir zaruriyetse, evet biz burada işçilerimizi en az zararla nasıl yola devam ederiz, bu saatten sonra onun hesabını yapmak zorundayız.

Bütün çalışan personellerimiz bizim evlatlarımız gibidir.

Bu nedenle hiçbir çalışanımızı mağdur etmeyeceğiz. Biz istiyoruz ki ORBEL A.Ş burayı işletsin. Ve çalışanları da burada olduğu gibi aynısıyla muhafaza etsin. En az sizin kadar bende Ünye Belediye Başkanı olarak buranın mücadelesini aylardan beri vermeye devam ediyorum. Yeter ki burada bir arkadaşımız bile mağdur olmasın diye çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu gün, dün ve ondan önceki gün gerek ORBEL A.Ş. nin Genel Müdürü ile yapmış olduğumuz görüşmeler, gerekse Büyükşehir Belediye Başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, buranın belli bir zaman diliminde özel şahıslara verilmesi yerine ORBEL A.Ş. tarafından işletilmesi noktasında bir fikir birlikteliğine vardık.

 

Atatürk parkına kilit vurulmasına gönlümüz rıza göstermedi.

Buradaki amacımız gerek çalışan personellerimizin istihdamını sağlamak ,gerekse hemşerilerimizin uygun rakamlarla hizmet almalarını sağlamaktır. İstanbul’da ve Ankara’da Büyük şehirlerin sosyal tesisleri deki gibi kaliteli hizmeti uygun rakamlara hemşerilerimize ve bölgemizi ziyaret eden insanlara sunmaktır. Burada devirden kaynaklı oluşan kısa süreli bir boşluk var ve bu boşluk Büyükşehir Belediyemizin 13 Ocakta gerçekleştireceği meclis toplantısında alınacak kararla beraber inşallah sona erecek. Buranın işletmesi de aylardır yaptığımız görüşmelerin neticesinde büyük bir ihtimalle, bir aksilik olmazsa ORBEL A.Ş. ye verilecek ve inşallah burada çalışan personellerimizin büyük bir çoğunluğu kaldıkları yerden işlerine devam edecekler. ’Atatürk parkına kilit vurulmasına gönlümüz rıza göstermediği için arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler çerçevesi içeresinde bir bölümünüzü burada muhafaza edip, 15 gün bir grup çalışsın 15 gün diğer grup çalışsın diye fikriniz için sizleri tebrik ediyorum. Takım ruhu bu olsa gerek..

Hiç birinizin mağdur olmaması için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi bilin.

12.5 metrenin üzerindeki caddeler Büyükşehir’e geçtikten sonra Atatürk Parkı Sosyal Tesislerindeki aynı sıkıntı ne yazık ki Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzle beraber Parkmetrede çalışan personellerimiz de de oluştu. Ama şu iyi bilinsin ki Büyükşehir’e devrolan diğer birimlerle beraber gitmiş olduğumuz küçülmeden dolayı yollarımızı ayırmak zorunda kaldığımız hiçbir arkadaşımızı mağdur etmedik etmeyeceğiz. Budan önceki süreçte birçok arkadaşımızı OSKİ üzerinden birçoğunu da İŞKUR üzerinden istihdam ettirmeye devam ettik. Şimdide aynı işlemi ORBEL A.Ş. üzerinden yapacağız. Şunu unutmayın benim ve başkan yardımcılarımızın ajandalarında yüzlerce iş başvurusu var ama bizim önceliğimiz sizler olacaksınız.  Bu gün hiç kimse işten çıkartılmadı devirden kaynaklı oluşan boşluk nedeni ile sadece çalışmaya ara verildi bu böyle bilinsin. Her siyasetçinin bir arka bahçesi vardır arkadaşlar. Bu gün ORBEL A.Ş. de ya Büyükşehir’in başka bir biriminde görevlendirme alamayan arkadaşlarımızda endişeye kapılmasın, nitelikleri tutan arkadaşlarımızı Açılacak olan yeni hastanemizde ve Kredi Yurtlar Kurumunda biz istihdam ettiririz. Sonuçta buralara dışardan kimse gelmeyecek buralarda da Ünye’nin evladı olan sizler çalışacak ve hizmet vereceksiniz.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-