eskort samsun

ÜNYENETHABER

BÜYÜKŞEHİR ÇEVREYE DUYARLI

BÜYÜKŞEHİR ÇEVREYE DUYARLI
05 Ocak 2015 - 13:53

Artık Her Türlü Yetkiye Sahip Oldu.

CC

Çevre kirliliği ile mücadelede önemli bir mesafe kat eden ve hemen hemen her ilçede sürdürdüğü denetimlerle hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarını kontrol altına almaya çalışan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Bakanlığın kendisine verdiği yetki devri ile çevre konusunda artık her türlü yetkiye sahip oldu.

Konu hakkında yetkililer tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;

DAHA ÖNCE 5 BÜYÜKŞEHİRDE VARDI
Hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının yönetilmesi, kontrol edilmesi, çevre kirliliği ile mücadelenin daha etkin bir şekilde yürütülmesi, cezaların hızlı ve caydırıcı olması, bununla beraber denetimde etkinliğin artırılması için, hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının yönetimi ile ilgili olarak; hafriyat atıklarının denetimi ve idari yaptırım kararını verme konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 17.12.2014 tarih ve 374 sayılı Oluru ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına yetki devri yapılmıştır. Bu yetki daha önce sadece 5 Büyükşehir Belediyesine verilmişti.

Bu yetki ile birlikte;
1-Hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının toplanması, geçici biriktirilmesi, taşınması ve bertarafı faaliyetlerini denetleme,

2-2872 sayılı Çevre Kanununun “İdari Nitelikteki Cezalar” başlıklı 20’nci maddesinde belirtilen hükümler kapsamında idari yaptırım kararı verme konularında Ordu Büyükşehir Belediyemiz yetkili kılınmıştır.

ŞAHISLARA 46 BİN 501 TL. , ŞİRKETLER İSE 139 BİN 503 TL CEZA UYGULANACAK
Ayrıca; 2015 yılı itibarı ile de ceza miktarları da değişmiştir. 2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin yayınlanan 2015/1 sayılı tebliğe göre; Kanun ve Yönetmeliklere aykırı hafriyat dökenler, depolayanlar, taşıyanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanununun 8. Maddesi’nin ihlalinden dolayı aynı Kanunun 20/r maddesi gereğince şahıslara 46 bin 501 TL, şirketlere ise 139 bin 503 TL idari para cezası uygulanacaktır.

ARAÇLAR UYDU TAKİP SİSTEMİ TAKACAK
Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkilileri 1 Ocak 2015 tarihi itibarı ile uygulamaya başlanılan “Hafriyat taşıyan araçların uydu takip sistemi takma zorunluluğu” konusunda, Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamdi Işık’ı ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Büyükşehir Belediyesinin uydu takip sistemine geçen araçlara 2 yıl geçerli olan Hafriyat Taşıma İzin Belgesinin ücretsiz verileceğini de belirten yetkililer, hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atığı taşımak isteyen araçlar için istenen belgeler ve diğer konularda da bilgi verdiler.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-