eskort samsun

ÜNYENETHABER

BORÇLAR 1 YIL ERTELENDİ…VİDEO HABER

BORÇLAR 1 YIL ERTELENDİ…VİDEO HABER
24 Şubat 2015 - 3:22

Ankara’daki toplantımız verimli bir toplantıydı”

BLD_7377

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının organize ettiği Belediye Başkanları istişare toplantısına katılmak üzere Ankara’da bulunduğunu söyledi.

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının organize ettiği Belediye Başkanları istişare toplantısına katılmak üzere Ankara’da bulunduğunu dile getiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Buradaki toplantının özü 7 Haziran seçimleri ile ilgili Belediye Başkanlarının fonksiyon ve yapması gerekenler ve çalışmaların istişaresi gerçekleştirilmiş oldu. Ayrıca çözüm süreci ile ilgili Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan, Medya tanıtım başkanımız Beşir Atalay ve diğer birim başkanlarımızın her birinin ayrı ayrı süreçle ilgili bilgi paylaşımları gerçekleşti” dedi.

Ankara’daki toplantımız verimli bir toplantıydı”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun toplantıda özellikle Büyükşehirlere müjdeler verdiğini dile getiren Çamyar; “Bu müjdelerin başında seçime kadar İller Bankası gelirlerinin seçime kadar kesilmemesi müjdesidir ki bu ilçe belediyelerini bayağı rahatlatmış oldu. Ayrıca Büyükşehir Belediyelerinin ise kamu kaynaklarını arttırmış oldu. Ayrıca Büyükşehir yasası ile beraber Belde Belediyelerinden, ilçe belediyelerine nakledilen borçların 1 yıl ertelenmesi bizim için önemli müjdelerden bir tanesiydi. 1 yıl sonra ise uzun vadelerle bu tahsilat gerçekleşecek. Ünye Belediyesine beldelerden 154 milyon borç gelmişti. Bu 15 milyonun 2 milyonunu göreve gelir gelmez esnaflarımızı rahatlatma noktasında  bankadan kredi kullanarak ödedik. Bir diğer konuda ise Başbakanımız ve Genel Başkanımız ilçe belediyelerinin öz gelirlerinin arttırılması ile ilgili çalışma yürütüldüğü, ilçe belediyelerinin kendi ayaklarının üstünde durması ile ilgili model bir çalışma yürüttükleri müjdesini verdi. Ankara’daki toplantımız verimli bir toplantıydı” dedi.

 

Ankara’da Ünye içinde bir dizi çalışmalar yürüttüğünü belirten Çamyar şunalrı kaydetti; “Bunarlın en başında OSB geliyor. Mevcut OSB yerindeki yaklaşık 2 buçuk milyon liralık ödenen rakamın tahsilatıyla ilgili alışma yürütülmesi ve bunun akabinde yeni yerle ilgili hazırlıkların başlayacağı yetkililer tarafından bize ifade edildi. Bunun dışında Kültür Sarayı, Gençlik Merkezi, Tabakhane Deresi ile ilgili görüşmelerimiz oldu”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-