eskort samsun

ÜNYENETHABER

“BİZİ BİZE BIRAKSINLAR, ZOR GEÇİNİYORUZ”

“BİZİ BİZE BIRAKSINLAR, ZOR GEÇİNİYORUZ”
13 Ocak 2015 - 9:20

Fatsa Seyyar Pazarcılar Koruma ve Yaşatma Derneği basın toplantısı düzenleyerek, Ordu Büyükşehir Belediyesinin bu hafta almaya başladığı yer işgaliye paralarının çok yüksek olduğu söyledi.

esnaf

Konuyla ilgili olarak dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Fatsa Seyyar Pazarcılar Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kemal Çatalkaya, Büyükşehir olmadan önce Fatsa Belediyesine en fazla 10 lira işgaliye ücreti ödediklerini fakat Ordu Büyükşehir Belediyesinden gelen ekibin kendilerinden metrekare başına 2 lira 50 kuruş ücret talep ettiklerini söyledi.

Bu ücreti talep edebilmeleri için önce kapalı pazar yerinin yapılması gerektiğini ifade eden Çatalkaya, “Dün Ordu Büyükşehir Belediyesinden gelen ekipler, üyelerimden çok yüksek fiyatlarda ücret talep etmişler. Bizi Fatsa Belediyesi olarak bıraksınlar. Biz bu ücreti ödeyecek kadar kazanmıyoruz bile. Bizler çocuklarımızın rızkını neden böyle şartlar altında verelim ki” dedi.

Pazarcı esnafın zor geçindiğini hatırlatan Çatalkaya, “Benim başkanlığını yapmış olduğum dernek gariban derneği. Ben bu esnafımdan ayda 5 lira aidat ücreti topluyorum. Çünkü esnafım zor durumda ve bitik. Başkaları geliyor benim esnafımdan 5 lira ücret talep ediyor. Sizlerin ne hükmü, ben sizlerin yüzünü dahi görmemişim. Benim haberim olmadan benim üyelerimden bu para toplanamaz. Ben bu dernekte 100 tane milletvekilini karşıladım. Fatsa Belediyesi aynı kalsın ve aynı ücreti bizlerden yine alsın. Bizi bizle bıraksın. Biz kendimize yetiyoruz” diye konuştu.

Çatalkaya, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile görüşerek durumu kendilerine izah edeceğini de sözlerine ekledi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-