eskort samsun

ÜNYENETHABER

BELEDİYEDEN TURİZME TAM DESTEK

BELEDİYEDEN TURİZME TAM DESTEK
22 Ocak 2015 - 13:53

Turizm otelcilik meslek kursu  açılıyor

1122

Ünye Belediyesi olarak bu güne kadar ilçemizi daha  yaşanabilir bir şehir haline getirmek için yürüttüğümüz şehircilik hizmetlerinin yanı sıra, eğitim, sağlık, kültür ve istihdam gibi alanlarda ortaya çıkan ihtiyaçları ve talepleri karşılamak, bu alanlarda görülen eksiklik ve noksanları gidermek için  gereken çalışmaları yapma gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla belediyemiz, halk eğitim merkezi müdürlüğü, Limak Oteller grubu ve Kamu idarelerine eğitim, teknik danışmanlık, yardımlaşma ve dayanışma derneği (Kiedder) işbirliği ile  turizm otelcilik meslek kurslarını başlatıyoruz. Programın amacı bir yandan bölgemizdeki işsiz gençlerimize mesleki eğitim verip sertifikalandırarak turizm  sektöründe istihdamlarını sağlamak, diğer yandan turizm işletmelerinin sertifikalı ve eğitimli eleman ihtiyacını belli bir oranda karşılamaktır. Çağdaş turizm anlayışına uygun, müşterinin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere çok çeşitli hizmetler veren modern lokanta, otel ve turistik yerlerde çalışacak dinamik ve sosyal yönden kuvvetli personel yetiştirmektir.

Belediyemiz bünyesinde  meslek edindirme kursları (ünmek) programı çerçevesinde düzenlenecek ve halk eğitim merkezinde yapılacak olan kurslarımıza 18-35 yaş arası ve en az ilköğretim mezunu olan herkes katılabilir. Limak otel yetkililerinin katılacağı mülakatı geçerek 1 aylık kursa katılan, kurs programı süresince de  edinilen teorik bilgileri iş başında pekiştirmek ve sektöre adapte olmak için İşkur vasıtasıyla sözleşmeleri yapılan kursiyerler, nisan ve ağustos ayları arası staj programına alınacaklar ve 1000-1500tl arası ücret alacaklardır. 1 aylık temel eğitim kurslarımızda eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alan kursiyerlerimiz, 4 aylık staj programı çerçevesinde işletmelere ücretsiz ulaşım sağlanarak yerleştirilecektir. Program sonrası başarı gösteren kursiyerler işletme tarafından sürekli istihdam edilecektir.

2015 yılı turizm sezonu mesleki eğitim-işbaşı eğitim programı ve istihdam projesi kapsamında yapılacak olan kursumuza katılmak isteyenlerin 10 şubat Salı günü mesai bitimine kadar Ünye Belediyesi çözüm merkezine kayıt yaptırmaları  gerekmektedir.

İş garantili meslek edindirme kurslarımızla eğitim alanında yeni kazanımlar elde edecek ve istihdamı sağlanacak olan kursiyerlerimize başarılar diler, saygılar sunarım.

 

 

Ahmet ÇAMYAR

Belediye Başkanı

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-