eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN’DAN KADINLARA JEST

BAŞKAN’DAN KADINLARA JEST
07 Mart 2015 - 9:51

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Adsız

Milletlerin uygarlık seviyesi toplumda kadına verilen değerle ölçülür. Kadın, toplum ve aile arasında bir köprüdür, aile kurumunun temel taşı, toplum değerlerinin temsilcisi, koruyucusudur. Bu sistemin ilerleyişinde kadının katkısı büyüktür. Sağlıklı iletişim ortamını sağlamak ve toplum refahı için kadına her zaman ihtiyaç vardır. Kadının yaşama bakışındaki hassasiyet, sağduyu ve zekası hayatı kolaylaştırması bakımından önemlidir. Atatürk’ün dediği gibi “Kadın, erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha çok bilgili olmak mecburiyetindedir.” Kadın ilk öğretmendir. Büyüten, yetiştiren, emek verendir. Hayat başarımızda anne olarak, eş olarak hep arakamızda değil bilakis yanıbaşımızdadır.

8 Mart kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesinin kazanıldığı gündür. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli aktivitelerle kutlanılmakta kadın haklarına, çalışma koşullarına ve sorunlarına  dikkat çekilmektedir. Kadın sorunu esasen bir demokrasi sorunudur. Türkiye demokratikleştikçe, özgürlük alanları genişledikçe kadınlarımızın sorunlarının çözümü de kolaylaşmaktadır. Özellikle de eğitim düzeyinin yükselmesi, kadının iş hayatındaki yerini arttırmakta ve konumunu güçlendirmektedir. Unutulmamalıdır ki, modern dünyanın ancak son yüz yılda zoraki kabullendiği kadın hakları, bizim inanç ve kültürümüzün temel ilke ve prensipleri arasındadır. Müminler için en güzel örnek sevgili peygamberimiz hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış içinde olunuz buyurmuştur. Kadın İslam diniyle ve peygamberimizin örnek kişiliğiyle ve yaşam şekliyle değer bulmuştur.

Bir ülkenin gücü sahip olduğu insan kaynağının kalitesiyle ölçülür. Kadına verilen değer de ülkenin insan kaynağının kalitesini belirler. Unutulmamalıdır ki  insan kişiliğinin şekillendiği ilk okul aile hayatıdır. İlk  öğretmeni de annesidir.

Ne yazık ki ülkemizde gün geçtikçe artan kadına yönelik şiddet haberleri içimizi acıtmaktadır. Toplum ve özellikle kadın yararına caydırıcı önlemler alınmaktadır. Ülkemizde kadına şiddet toplumsal bir sorun ve kanayan bir yaradır. Yakın tarihte yaşanmış olan Özgecan vakası sebebiyle bizde bu yıl bir gelenek haline gelen kadınlar günü etkinliklerimizi iptal ettik. 8 mart kadınlar günü sebebiyle ilçemiz Cumhuriyet Meydanında bulunan buz pisti kadınlarımıza ücretsiz olarak tahsis edilmiştir.

Özverinin ve sevginin temsilcisi olan kadınlarımızın, tüm Türk annelerinin yaşadığı sıkıntılara bir an önce çözüm bulunması dileğimizle tüm kadınların kadınlar gününü kutlarım.

Ahmet ÇAMYAR

Belediye Başkanı

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-