eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkaları Mağduriyet Yaşamasın

Başkaları Mağduriyet Yaşamasın
18 Şubat 2015 - 9:19

11004132_841031612610425_1286468516_n


Ünye Karayalman Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’ni işleten Mehmet Karayalman, ilçe merkezine yakın olmak amacıyla aldığı dairesi nedeniyle sıkıntıya girdiğini, başkalarının da mağduriyet yaşamaması için açıklama yaptığını söyledi.
Daireyi Müteahhit Engin Çakır’dan anahtar teslim aldığını, ancak müteahhit firmanın sözlerini yerine getirmeyip eksikleri tamamlamadığını iddia eden Karayalman, mağdur edildiğini söyleyerek, hukuki yollarla tüm haklarını arayacağını belirtti.
Ünyeli Araştırmacı Yazar Mehmet Karayalman, şehir içine daha yakın olmak amacıyla Çamurlu Mahallesi Saray Sokak 52 numaralı binadan 24 Eylül 2014 tarihinde Çakır Oto RENT A CARve İnşaat Limited şirketi sahibi Engin Çakır’dan anahtar teslimi sözüyle dubleks daire alarak parasını ödedi. Eve taşınmasının ardından eksikliklerin olduğunu, müteahhit firma yetkililerine durumu ilettiğini söyleyen Karayalman, firmanın eksikliklerini gidermeyerek daireyi almadan önce sunduğu şartları yerine getirmediğini iddia etti.
– Mağduriyeti başkaları da yaşamasın –
Şartların yerine gelmemesi nedeniyle hukuki yollara başvurarak şikayette bulunduğunu açıklayan Karayalman, oturdukları evde mağduriyet yaşadığını, aynı mağduriyeti başkalarının da yaşamaması için kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu ifade etti.
Binada asansör, kalorifer, kazan dairesi, kapı, pencere gibi bir çok sorunun olduğunu, binanın sıvasının yapılmadan dış cephe mantolama yapıldığı için dış cepheden ve çatıdan su aldığını belirten Karayalman, yaşadığı sorunlarla ilgili Müteahhit Engin Çakır’a durumu bildirmesine karşılık ‘O binaya bir çivi dahi çakmam’ cevabını aldığını söyleyerek şu açıklamayı yaptı:
“24 Eylül 2014 tarihinde şehir içine daha yakın olmak amacıyla Çakır Oto RENT A CAR ve İnşaat Limited Şirketi Müteahhit Engin Çakır’dan anahtar teslimi daire aldım, ancak mağduriyet yaşadım. Engin Çakır binayı sıfır anahtar teslim olarak teslim edeceğini ifade etti. Paramızı ödedik, paramızı verdikten sonra ise söz konusu müteahhit, binanın birçok işini yapmamak istedi. Binadaki 6 kapıyı yapmayacağım dedi, buna karşılık sürgü kapının bir tanesini biz iptal ettik. Daha sonra ki zamanda da, banyo ve tuvalet taşlarını ise artık taşları getirerek koymak istediğini söyledi. Biz buna karşı çıkarak dairemin artık taşlarla yapılmasına karşı çıktım, buna karşılık ise kendisinin bu kadar yaptığını söyledi. Bunun üzerine giderek seramiklerimizi alıp, kendimiz yaptırdık. Merdivenleri ise ahşap yapılacağı konusunda anlaşmıştık. Ancak sonra kendisi burayı ahşap değil laminant döşeyeceğim dedi. Evde salondan üst kata çıkmak için kullandığımız merdivende kullanmak için farklı bir laminat getirdi ve hiçbir birine benzemeyen laminantları döşeyeceğim, ‘İşinize gelirse’ şeklinde bize çıkış yaptı. Ben bu yaşananlar nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye gittim, raporlarım da elimde. Daha sonra ki aşamada ise rahatsızlanmamın ve araya dostların girmesi üzerine mevcut yere fayans döşedi.
Binanın dışına sıva yapılamadan, dış cephe montajı yapıldığı için binamız dış cepheden birçok yerden su alıyor. Ayrıca evime çatıdan su giriyor. Bu yüzden birçok duvarım dökülmek üzere, su almasından dolayı yapılan alçılar zarar gördü. Yine çatının teras katından, alt kata su sızmakta. Bunların yanı sıra asansör kabini yapılmadı ve tehlike arz ediyor. Kaloriferimizi ilk zamanlarda ısıtamadık, bunun şikayetini yapmamız üzerine ise kalorifer kazanının suyunu boşalttırmış ve ‘Size ceza olarak evde üşüyeceksiniz’ şeklinde tutum izledi. Çocuklarımızın o kabinden aşağı düşme riskinin olduğunu söz konusu müteahhide söylememize rağmen yaptırmadı. Ayrıca kalorifer dairesi su almakta, burada birçok kablo yer almakta ve bu tehlike arz etmekte. Yine elektrik panosu yapılmamış ve çocuklarımızın buraya yaklaşmaması için çok dikkat ediyoruz. Binanın zemininden su çıkmaktaydı, bunu da kendisine söyledik, ancak bu da yapılmadı. Binada vermiş olduğu taahhütlerin bir çoğunu yerine getirmedi. Hatta dış kapının kilidini bile takmadı ve diğer apartman sakinlerinin de kapısında aksamalar, penceresinde örtülmemeler, binaların içine su girmeleri, lavabolardan su sızmaları gibi sorunlar yaşıyorlar. Biz bunların tamamını müteahhit Engin Çakır’a bir çok kez söylememize rağmen ‘Ben bu binaya bir çivi dahi çakmıyorum’ deyip, şikayet edersiniz de kendi kendinize yaparsınız, kendi ayağınıza kurşun sıkarsınız şeklinde tehdit etti. Bunun üzerine ben ve komşularım Niyazi Tiryaki, Ahmet Bulat, Yasin Uysan ve Ramiz Uysal’ın da imzaları ile bir çok yere şikayetlerde bulunduk. Bunlardan Yapı Denetim firmasına giderek bu bina sizin yapı denetiminizde, bu binanın eksikleri var, bunların giderilmesini istedim. Sonrasında ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne mağduriyetimizin giderilmesi müracaat ettik. Ayrıca BİMER’e de aynı dilekçeyi gönderdik, Tüketici Haklarına da müracaat ettik. Sonuç olarak Ordu il Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü gelerek incelemelerde bulunup tespitlerini yaptı. Müteahhit Engin Çakır’ı da mağduriyetin giderilmesi hususunda bilgilendirdi. Bunun üzerinden 1,5 ay geçmesine rağmen mağduriyetimiz giderilmemiştir. Bize de iskan alamadığımız için kapımıza mühürlenme tutanağı geldi. Ayrıca OSKİ’den ve YEDAŞ’tan elektrik ve suyumuzun kesilmesi ile ilgili uyarı geldi. Biz binada yaşadığımız mağduriyetin üzerine kapımızın mühürlenmesi, elektrik ve suyumuzun kesilmesi gibi ikinci bir mağduriyetle karşılaştık. Engin Çakır’ın yaptığı binalarda bu tür sorunlar var, bu konuda kamuoyunun bilgilenmesini istemekteyim, başkaları mağduriyet yaşamasın. Ayrıca tüm bunlarla ilgili hukuki olarak haklarımı arayacağım ve maddi ve manevi tazminat davamı açacağım.”

961754_841031625943757_478024086_n 10966843_841031632610423_1088259600_n

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-