eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Basına Sahip Çıkmak Lazım

“Basına Sahip Çıkmak Lazım
11 Ocak 2015 - 10:02

Vali BALKANLIOĞLU; 

DSC_2855 DSC_2864

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlemiş olduğu ‘Kahvaltı Programı’nda, Ordu ili genelinde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Balıktaşı Otel’de düzenlenen ‘Kahvaltı Programı’na, Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nun yanı sıra, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep AYDIN, Ordu Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Birol YILMAZ, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan ERİŞEN, Ordu İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Bahtiyar KAHVECİ, Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim COŞKUN, Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali ÖZTÜRK, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Çetin ORANLI, Ordu Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat ÖZ, Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Rafiye USTA, Altınordu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin SEVİNÇ, Tüm İletişim ve Medya Federasyonu Genel Başkanı Şakir GÜREL, Ordu’da görev yapan basın mensupları katıldı.

                10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen ‘Kahvaltı Programı’nda bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, basın çalışanlarının çok ciddi ve emek harcayarak, halkın haber alma hürriyetini sağladığını söyledi.

Zor şartlar altında görev yapan basına, toplum tarafından yeterli desteğin verilmediğine değinen Vali belirten Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Basına sahip çıkmak lazım. Yapılan bir haberde, çıkarılan bir gazetede çok ciddi bir emek var. Ama biz o emeği hiç görmüyoruz. Her gün gazete çıkıyor, önümüze geliyor ve biz okuyoruz. Ama arkasında ne denli bir emek var, kimler bu gazeteyi nasıl hazırlamış, nereye gitmişler, ne sorunlarla karşılaşmışlar, pek bunun bilincinde değiliz. O gazetenin her gün çıkması, sayfalarının haberlerle, yazılarla dolması kolay bir şey değil. Çok ciddi emek ve uğraş gerektiren bir çalışmanın ürünüdür. Bu nedenle gazetecileri takdir etmemek elde değil” “dedi.

Konuşmasında, basının kamu üzerinde bir denetim işlevi olduğuna da vurgu yapan Vali BALKANLIOĞLU, “Sizlerin, kamu adına, halk adına görev yaptığınıza inanıyorum. Bizler de halk için, halk adına görev yapıyoruz. Devletten ücret alan, maaşını alan insanların, bu kaynağın halktan geldiğini, halka hizmet için verildiğinin de bilincinde olmaları lazım. Eğer insanlar hiç denetlenmezlerse, tamamen keyfi saltanat sürmeye başlarlar ve yanlış yaparlar. Sadece denetleyenler açısında değil, denetlenenler açısında da faydalıdır. Bir yerin denetlenmesi, bakılması, kişilerin hata yapmak bakımından da önleyici olur. Dolayısıyla basında çıkan haberlerden, yazılardan rahatsız olmamak lazım” diye konuştu.

10 Ocak tarihinin aynı zamanda İdareciler Günü olduğunu da belirten Vali BALKANLIOĞLU, 10 Ocak tarihinin kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu ifade etti. Vali BALKANLIOĞLU, Edirne’nin Uzunköprü Kaymakamı iken yapmış olduğu çalışmalardan dolayı 2004 yılında ‘Yılın İdarecisi’ ödülüne layık görüldüğünü ve Bakanlar Kurulu’na ödül almasını sağlayan çalışma ve hizmetlerle ilgili bir sunumda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-