eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Başarılı Sunum Teknikleri” Semineri İlgi Gördü

“Başarılı Sunum Teknikleri” Semineri İlgi Gördü
01 Mart 2015 - 0:23

ÜTSO Tarafından verilen eğitim ilgi gördü.

FJ1P48WJ

Sunum için hazırlık…

Sunum korkusunu aşmak ve heyecanı yenmek…

Sunum konusunun belirlenmesi…

Katılımcı analizi….

Sunum türüne ve biçimine karar verme….

Sunumda iletişim….

Sözcüklerin doğru ve etkili kullanılması….

Tonlama, vurgulama, nefes kontrolü nasıl yapılır.

 

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen “Başarılı Sunum Teknikleri” seminerine oda üyeleri, eğitimciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

ÜTSO tarafından düzenlenen seminerde, Ankara Organize Sanayi Bölgesi İnsan Kaynakları Koordinatörü Ufuk Okan Güvendiren tarafından katılımcılara bilgi verildi.

Seminer öncesi konuşma yapan ÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Zor; “Bilgiye hepimizin ihtiyacı var. Biz millet olarak her şeyi biliriz, yaparız deriz; ama bilgi açlığımızı doyuracak çok şey yapmayız. Eğitim, beşikten mezara kadardır. 5 yıl üniversite bitiriyoruz, hala eksikliklerimiz oluyor. İşte bu yüzden hep araştıran, bilgiye ulaşan toplum olmalıyız” dedi.

 

– Ünye işadamları eğitime ihtiyacımız yok diyor! –

 

“Ünyeli işadamlarına ‘işler nasıl gidiyor’ diye soruyorum. ‘Kötü’ diyorlar ama eğitim konusunda çalışmıyorlar” diyerek eleştiri de yapan Durmuş Zor, “Vergi konusunda zayıf bir ilçeyiz. Çünkü büyük alışverişlerimiz yok. Durumu iyi olan Ankara’ya İstanbul’a gidiyor. İlçemizde var olan işyerlerini kapatıp yenisini açıyoruz, yenilerini ekleyip büyümüyoruz. Ünye ticari anlamda değişen bir yer değil, çalışan işçiyi ve kendimizi değiştirmiyoruz, yenilemiyoruz” diye konuştu.

Seminerde katılımcılara başarılı sunum tekniklerini aktaran Ufuk Okan Güvendiren gazetemize yaptığı açıklamada, hayatın her anında bireylerin sunumlar yaparak kendini ifade ettiğini söyledi.

Güvendiren, “İnsanlar güzel iletişim kursun. Güzel iletişim kurarak hem günlük hayatlarında, hem de profesyonel hayatlarında yapacakları sunum ve tanıtımlarında yetkinlikleri artsın. Hayatında sunum yapmayan kimse yoktur, annemiz evde yemek yaparken sunum yapar, öğrenciler derslerinde ödev hazırlarken tez sunumu yaparken, işadamları iş hayatlarında… Hemen hemen herkesin gerek günlük, gerek çalışma, eğitim hayatlarında hep sunum hazırlar” dedi.

Etkili sunumda olması gerekenlere ilişkin Güvendiren, şu bilgiyi verdi:

“Başlangıç, araştırmanız özenli olmalı, farklı olunmalı, okumalıyız ve okuduğumuzla da yetinmemeliyiz, amaçlarımız (kime anlatıcığım bu sunumu yaş aralığı ne işle uğraştığı vb.), mesajım ne nasıl olacak, ne kadar sürecek, dinleyiciler ne bekliyor, ne kadar bilgiye sahipler bunlara hazırlıklı olunmalı.”

Güvendiren, ayrıca Ünye’ye gelmekten mutlu olduğunu, insanını sıcakkanlı ve misafirperver bulduğunu, Ünye’ye taşınarak yaşamak istediğini de sözlerine ekledi.

Seminerin sonunda katılımcılara belgeleri verildi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-