eskort samsun

ÜNYENETHABER

Bankalar ekstreleriyle ilgili 10 uyarı

Bankalar ekstreleriyle ilgili 10 uyarı
07 Mayıs 2013 - 13:11

Bankaların ‘ekstre’ oyunları tüketicileri kızdırdı. Fazla ücret ödememek için mutlaka kredi kartı hesap özetlerinizi inceleyin. Ekstreniz geldiğinde bu 10 uyarıya dikkat:

Şikayetvar’ın haberine göre; bankalardan gelen kredi kartları her zaman doğruyu göstermiyor olabilir. Kredi kartı kullanıcılarının şikayetlerine göre;ödenen borçlar tekrar ekstrelere yansıtılıyor, gelen borç ile ekstredeki tutarlar birbirini tutmuyor, ödemeler ekstrelere ya yansıtılmıyor ya da eksik yansıtılıyor, ekstrede bilinmeyen borçlar çıkabiliyor, ekstrelerin hesap kesim tarihleri değiştirilebiliyor, kredi kartına ödenen tutar ile yansıtılan tutar birbirini tutmaya biliyor, ekstrelerden ücret talep edilebiliyor ve geç gelen ekstreler fazla borç çıkarabiliyor.

1- Ödenen Borç Tekrar Ekstreye Yansıtılıyor: Kredi kartına ödediğiniz harcamaları kontrol edin. Daha önce borcunu ödediğiniz harcamalar tekrar ekstrenize yansıtılmış olabilir. “Kredi kartımı kapattırdım. Aylar öncesinde yapmış olduğu 3 adet toplamda 350 TL’lik harcama son gelen faturaya tekrar yansımış. Ben bu harcamaların parasını aylar öncesinde ödemiştik ve şimdi tekrar nasıl yansıyor? Üstelik kart alışverişe kapalı.Ama biz bu alışverişleri aylar önce yapmıştık ve ödemiştik.Konuyu yargıya taşıyacağız.”

2-Gelen Borcu Tekrar Hesaplayın: Kredi kartı ekstreniz geldikten sonra harcamaları, masrafları ve tüm kalemleri tekrar hesaplayın. Bazen bankanın hesabı ile sizin hesabınız tutmayabilir. “Dönem içi işlemlerimin iade ve alışveriş tutarlarını hesapladım. Tutarda yanlışlık var. Sonuç bankanın yansıttığı gibi 1. 464 TL değil. Alışveriş toplamı 756. 46 TL olması gerekirken banka nasıl oluyor da benim dönem içi borcumu 1. 464 olarak çıkarıyor. Birbirini nötrleyen işlemler var orada. hesap yapmayı bilen birinin dönem içi işlemlerimi ayrıntılı şekilde inceleyip sonucu bir an düzeltmesini istiyorum.”

3- Ödemeler Ekstreye Yansıtılmıyor: Daha önce ödeme yaptığınız tutar ya da bankanın tarafınıza iade ettiği masraflar ekstrenize yansıtılmamış olabilir. “Banka ekstreme kredi kartı aidatı yansıttı. Kart aidatına itiraz ettim kabul edildi. İadenin yapıldığı söylendi fakat ekstrede iade görünmüyor.”

4- Ödemeler Ekstreye Eksik Yansıtılıyor: Kredi kartı borç ödemelerinizde bazı tutarsızlıklar olabilir. Ödemeleriniz ekstreye eksik yansıtılmış olabilir.”Kredi kartı borcunda tutarsızlık var. Gönderilen ekstredeki ödemelerimin eksik olduğunu gördüm. Benden haksız olarak ödeme talebinde bulunmaktadırlar. Kredi kartı ödemelerimin tamamının ödemelerime yansımadığı yani eksik ödeme olduğu bu yüzden total 100 TL olarak bildiğim borcumun 690 TL olarak bana iletildiğini öğrendim.”

5- Ekstrede Bilinmeyen Borçlara Dikkat: Kredi kartınızla yaptığınız alışverişi taksitlere böldürüyorsanız dikkat. Fazladan taksit ödüyor ya da hiç alışveriş yapmadığınız halde ekstrenize ekstreden taksit eklenebilir. olabilirsiniz. “Bankadan kredi kartı aldım hiç alış veriş yapmadığım bir yerden bana 121 TL taksit ödetmişler. Kart ekstresi göndermiyorlar kime ne ödediğim belli değil sadece ödeyeceğim miktarı yazıyorlar başka bir şey yok. Ekstreme ekstradan taksit eklenmiş.”

6- Kredi Kartınıza Ödenen Rakam İle Düşülen Rakam Farklı: Kredi kartınıza ödediğiniz rakam ile hesabınızdan düşülen rakam farklı olabilir. “Bankanın bir çok ürününü satın almış ve kontrol etmeden yıllarca kullanmışım. Kontrol etmeye başladığımda gördüm ki ödediğim rakam ile hesabımdan düşülen rakamlar arasında farklar var. Elimde Temmuz ayından beri ekstrelerim mevcut olup rakamlarla durum aşağıdaki gibidir. 3016 ile biten kredi kartıma gelen rakam 948,18.TL hesabımdan düşülen ise Ağustos ekstre 832,45 TL Fark 115,73 TL.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-