eskort samsun

ÜNYENETHABER

Bağışlanan organlar 5 hastaya umut oldu

Bağışlanan organlar 5 hastaya umut oldu
07 Mayıs 2013 - 10:41

Adana’da attan düşerek yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen seyisin bağışlanan organları 5 hastaya umut oldu.

Adana Hipodromu’nda yaklaşık 6 yıldır seyislik yapan Volkan Serin (24) önceki gün bakımını yaptığı attan düşerek yaralandı. Olay sonrası Adana Numune Hastanesi’ne kaldırılan Serin’in beyin ölümü gerçekleşti.

Serin’in organlarının ailesi tarafından bağışlanması üzerine Adana Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi yetkilileri, Türkiye genelindeki merkezlerle iletişime geçerek naklin yapılacağı hastaları belirledi.

Gece saatlerinde ameliyata giren doktorlar tarafından yaklaşık 4 saat süren operasyon sonucunda alınan kalp Gaziantep’e, akciğer Ankara’ya, sol böbrek Antalya’ya, karaciğer ve sağ böbrek ise Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne gönderildi.
Organları taşıyan ekiplerin zaman kaybetmemek için büyük çaba sarf ettikleri görüldü.

-“Yakınımızın canını başka canlarda bulacağız”-
Volkan Serin’in ağabeyi Ali Serin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştırdığı attan düşen kardeşinin beyin ölümü gerçekleşince organlarını bağışlama kararı aldıklarını söyledi.

Bu tarz durumla karşılaşanlara organ bağışı yapmaları tavsiyesinde bulunan Serin, “Kardeşimde kaybettiğim umutları, umut bekleyen hastalara aktarmak için organ bağışında bulunduk. Kaybettiğiniz yakınınızın canını başka canlarda bulacağız. İnşallah bir gün ziyaretimize de gelirler” dedi.

-“22 bin kişi organ bekliyor”-

Adana Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Birim Sorumlusu Dr. Nezahat Bingöl de organların nakledileceği 5 hastadan özellikle 2’sinin acil durumda olduğunu kaydetti.

Organ bağışlamanın “hayat bağışlamak” anlamın geldiğini ifade eden Bingöl, “Organların toprakta çürüyeceğine bir insanda can bulmasını hepimiz isteriz. Herkesin bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Türkiye’de çok sayıda organ bekleyen hasta var.

Şu an Sağlık Bakanlığı’nın listesinde yaklaşık 22 bin kişi var organ bekleyen. Herkese organ bağışında bulunmasını öneriyoruz” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-