eskort samsun

ÜNYENETHABER

Avrupalı Gençler Ordu’da

Avrupalı Gençler Ordu’da
02 Şubat 2015 - 15:02

Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından uygulanan ve farklı ülkelerden gençlerin bir araya gelme ve birbirlerinin kültürlerini öğrenme fırsatı sunan “Gençlik Değişimleri Programı” kapsamında, 4 ülkeden toplam 32 öğrenci Ordu’ya geldi.

DSC_4256

            Hollanda, Estonya, Azerbaycan ve Türkiye’den 8’er kilişik öğrenci gruplarından oluşan ve toplamda 32 öğrenci, bir hafta boyunca Ordu’da kalacak ve çeşitli etkinliklere katılacak. Öğrenciler, bugün Ordu Valiliğini ziyaret etti. Vali Yardımcısı Engin AVCI tarafından karşılanan öğrenciler, Ordu’da yapacakları faaliyetler ve etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

           Gençlik Değişimleri Programı kapsamında gerçekleştirdikleri projeyi uygulamak üzere 4 ülkeden gelen 32 öğrenci ile birlikte Ordu’da bulunduklarını belirten Proje Koordinatörü Fatih BARUTÇU, “Ordu, doğası, tabiatı, kültürel varlıkları ile çok güzel bir şehir. Daha önce de Ordu’da bu tür projeler gerçekleştirmiştik. Projeye iştirak eden gençlerimiz son derece memnun kalmışlardı. Bu yılki projemizi de Ordu’da gerçekleştirmekten dolayı son derece mutluyuz. Projeye katılan öğrencilerin hepsi üniversite öğrencisi. Dün Çambaşı Yaylasında düzenlenen Kar Şenliğine katıldık. Kızakla kaydılar. Havanın soğuk olmasına rağmen gençlerimiz şenlikte çok eğlendiler. Ordu’da bir hafta boyunca oryantirik sporunu gençlerimize öğreteceğiz. Güzel ve faydalı bir proje etkinliğini Ordu’da yapacağız. Böylece Ordu’yu da gençlerimize tanıtmış olacağız” dedi.

            Gençlik Değişim Programları kapsamında düzenlenen projelerin çok faydalı olduğunu dile getiren Vali Yardımcısı Engin AVCI,  “AB Ulusal Ajans tarafından uygulanan Gençlik Değişimleri Programı gerçekten çok faydalı oluyor. Gerçekleştirilen projelerle, farklı ülkelerin gençleri bir araya gelerek, hem kaynaşıyorlar, hem de farklı kültürleri daha yakından tanıma imkanı buluyorlar. Farklı ülkeleri gezip görmelerinin yanında, o ülkenin yaşam biçimini, kültürünü yakından görerek, kendi ülkesiyle mukayese etme fırsatını da buluyor. Böylece farklı ülkelerin gençleri birbirlerini daha iyi tanıyıp, daha iyi anlamaya çalışıyor. Gençler arasında sevgi ve hoşgörü hakim oluyor. Bu da dünya barışına katkı sağlıyor. Ayrıca, projenin yapıldığı illerin tanıtımına da katkı sağlıyor” dedi ve 4 ülkeden gelen üniversitekli gençleri Ordu’da görmekten ve ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

          Hollanda, Estonya, Azerbaycan ve Türkiye’den 8’er kilişik öğrenci gruplarından oluşan ve toplamda 32 öğrenci, Ordu’da oryantirik sporunu öğrenecekler ve oynayacaklar.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-