eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Avlanma Sahaları Turizme Kazandırılacak”

“Avlanma Sahaları Turizme Kazandırılacak”
13 Şubat 2015 - 8:23

Vali BALKANLIOĞLU;

DSC_3182 (2)

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Araştırmacı Rıza KURT ile Orman Mühendisi Elif YANAL, Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

“Amacımız, Avlanma Sahalarını Turizme Kazandırmak”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Orman ve Su İşleri Bakanlığının bünyesinde Orman Genel Müdürlüğünün yanı sıra ormanla ilgili bir kaç tane genel müdürlük var. Bunlardan biri de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’dür.  Doğa Koruma  ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün  görevleri arasında özel avlak, devlet avlağı  ve genel avlak gibi avlanma sahalarının tespiti, ilanı, yerine göre özel işletmeciye verilmesi ya da ormanın  kendi kontrolünde avlatılması gibi çalışmaları bulunuyor. Bu da  turizmde çok büyük hareket oluşturabiliyor” diye konuştu.

“Av Sporu’ndan iyi Gelir Elde Ediliyor”

Vali BALKANLIOĞLU, ”Günümüzde insanların birçok  merakı var. Kimisi fotoğraf avcısıdır. Endemik bitki ve hayvan türlerini araştırır, onlar için binlerce kilometre uzağa seyahat ederler. Bazılarının da av merakı vardır. Avlanmak amacıyla gerek kendi ülkesine, gerekse uzaklarda gidip avlanırlar. Avlanma onlar için büyük bir zevktir. Avlanma sahası iyi olan iyi, verimli olan ve tanıtımı da  avlanma konusunda güzel yapılmış olan  ülkeler av sporundan çok büyük paralar kazanıyorlar” şeklinde konuştu.

“Ordu Avlanma Bakımından Elverişli Bir İl”

Ordu’nun avlanma bakımından son derece güzel ve elverişli bir il olduğuna dikkat çeken Vali BALKANLIOĞLU, Ordu’nun tamamında  çeşitli bölümlere ayrılarak avlak sahası yapılabileceğini kaydetti.

“Av Sahalarının Tespiti Konusunda Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne Talimat Verdim”

Son dönemlerde domuzlarla ilgili şikayetlerin çok sayıda olduğunu ve tarımsal ürünlere zarar verildiğini söyleyen Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Domuz popülasyonu fazla olan bir hayvan türü olduğunu belirtti ve yaban domuzlarını avlamaya çok meraklı olan insanlar bulunduğunu hatırlatarak, avlak sahalarının tespiti konusunda Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne talimat verdiğini ifade etti.

“Eşi  Benzeri Olmayan Avlak Sahaları Ordu Tanıtımlarında Yer Alacak”

Vali BALKANLIOĞLU, ”Ordu genelinde avlak sahaları belirlenerek, ilan edilecek bizim envanterimize girecek. Eşi  benzeri olmayan avlak sahaları ile  çok miktarda av hayvanı bulunduğunu Ordu’yu yapacağımız tanıtımlarda özellikle ayrı yer vereceğiz. Çabamız bu yönde olacak” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-