eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Annesinin Kuzusu Mu? Kusuru Mu?”…VİDEO HABER

“Annesinin Kuzusu Mu? Kusuru Mu?”…VİDEO HABER
01 Mart 2015 - 23:33

“Kadın ve Şiddet” konulu konferans yapıldı

3

Profesör Doktor Ayşe Yalın’ın moderatörlüğünde hazırlanan kadın ve şiddet konulu konferans Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda , Profesör Doktor Ferhunde Ökten’in sunumu ile gerçekleşti.

 

Prof.Dr. Ayşe YALIN; “Hepimizin iç yarası olan kadına şiddet ve onun mekanizması olan şiddet ve onun mekanizmasından söz etmek istiyorum.

Anne olmak, köyde kadın olmak, kentte kadın olmak, dünyada kadın olmak ve özellikle de bizim ülkemizde kadın olmak daha da zor.Biz projeler hazırlayarak köyleri, şehirleri dolaştık ve sürekli kadınla şiddeti tartıştık.Bizler keşke, günümüzde kadınlar çok iyi yerdeler diyebilseydik.Üzülerek diyemediğimizi ifade etmek istiyorum.

Hiçbir toplum şiddetsiz olamaz.Her toplumda mutlaka belirli düzeyde şiddet vardır.Fakat şunu da dile getirmek doğru olur, iyi bir toplum, sorunlarını çözebilen bir toplumdur.Biz maalesef yıllardır uğraşmamıza rağmen bu sorunu çözemedik.

Günümüzde herkes cinsel tacizin, şiddetin  tartışmasını yapıyor.Ama ister kamusal, ister özel yaşamda olsun fizikse, cinsel, ekonomik açıdan zarar görmesine ve acı çekmesine yol açan insanın temel hak ve özgürlüklerini, onurunu zedeleyen her türlü  durum şiddettir.” dedi.

Prof.Dr. Ferhunde ÖKTEN; ,”Öncelikle büyüme ve gelişmeyi 5 ana dalda ele almak gerekir.Eğer biz bunlardan sadece birini geliştirirsek iyi sonuçlarla karşılaşamayız.

Cinsiyet ne olursa olsun anne çocuk bağ olarak en önemli olanı aynalama dediğimiz olaydır.Biyolojik olarak da bu aynalama kanıtlanmıştır.Bu durumu biz, bebeğin annesinin yüzüne bakarak kendisini tanımlaması şeklinde açıklıyoruz.Mesela anne çocuğun yüzüne coşkulu ve sevinçli bakıyorsa çocukta mutlu ve güven duygusu gelişir.olur.” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-