eskort samsun

ÜNYENETHABER

ANLAMLI GALİBİYET

ANLAMLI GALİBİYET
02 Şubat 2015 - 10:02

0102201502uny

Bölgesel Amatör Lig 5. Grup 16. Hafta mücadelesinde Ünye Şehir Stadı’nda K.D.Ç.S Yenicespor’u konuk eden Ünyespor 70 dakika 10 kişi ile mücadelesini sürdürdüğü maçta genç yıldızı Oğuzcan Alkan’ın nefis golüyle 3 puana uzanan taraf oldu.

 

Ünye Şehir Stadı’nda taraftar desteğini alarak maça başlayan ve rakibi ile kora kor mücadele eden Ünyespor, Atakan Koç’un 26. Dakikada kırmızı kart görmesinin ardından 10 kişi ile götürdüğü müsabakayı 57. Dakikada genç futbolcusu Oğuzcan Alkan’ın golüyle 1-0 kazandı ve haftalar sonra 3 puanla tanıştı.

Ankara Bölgesi hakemlerinden Efe Tanrıverdi’nin düdük çaldığı maça iki takım kontrollü başladı ve ilk 15 dakika maçın en rahat oyuncuları kaleciler oldu. 15. Dakikadan sonra hem Ünyespor hem de konuk K.D.Ç.S Yenicespor pozisyon aramaya başladı. İki takım adına 18. ve 19. dakikada birer gol pozisyonu filelerle buluşamazken daha sonraki dakikalarda maç yine orta alan mücadelesi şeklinde geçmeye başladı. Maçın ilk yarısının son dakikalarında iki takım adına gelişen önemli pozisyonlardan gol sesi çıkmayınca taraflar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti. Karşılaşmanın 26. Dakikasında Ünyespor’un genç oyuncularından Atakan orta saha çizgisinin taç çizgisi ile kesiştiği noktada rakibine kontrolsüz şekilde girince maçın hakemi kırmızı kartını kullandı ve yeşil-beyazlılar bu dakikadan sonra sahada 10 kişi ile mücadele etmek zorunda kaldı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk K.D.Ç.S Yenicespor’un vuruşu ile başlanırken ilk yarıya oranla bu devrede daha etkili oynayan ve topu hücum bölgesine çabuk ataklarla taşıyan Ünyespor konuk takımın boşluklarını iyi analiz ederek gol pozisyonları bulmaya başladı. 57. Dakikada gelişen atakta kaptan İbrahim’in ara pasıyla ceza sahası içine giren ve kalesini terk eden Murat’ın üzerinden klas bir aşırtma vuruşu yapan genç Oğuzcan topu filelere göndererek takımına adeta hayat öpücüğü konduran isim oldu.

Oğuzcan’ın nefis golüyle 1-0 üstünlüğü yakalayan Ünyespor bu dakikadan sonra savunmasında daha dikkatli bir görüntü çizerek rakibinin ceza sahası içinde etkili olmasına fırsat vermezken, Kaptan İbrahim ve İsmail’in olgunlaştırdığı ataklarda kontra pozisyonlar buldu. Ancak farkı artıracak pozisyonlarda genç oyuncular Adnan, Oğuzcan ve ikinci yarıda oyuna giren Anıl net fırsatlarda topla kontrolü sağlayamayınca ikinci gol gelmedi. Mücadelenin son dakikalarında konuk K.D.Ç.S Yenicespor’un beraberlik arayışlarında Ünyespor savunması rakibine oyun kurma ve pozisyona girme fırsatını vermeyince yeşil-beyazlılar çalan son düdükle 3 puanı kazanan taraf oldu.

Maçın bitiş düdüğü ile taraftarına koşan ve galibiyeti coşkulu taraftarı ile birlikte kutlayan Ünyesporlu futbolcular “Ölmek var, düşmek yok” mesajı verdiler. K.D.Ç.S Yenicespor karşısında galip gelen Ünyespor puanını 14’e yükseltirken 12. Sıradaki yeri ise değişmedi. Yeşil-beyazlılar gelecek hafta deplasmanda Sinopspor ile karşı karşıya gelecek.

Stad: Ünye Şehir

Hakemler: Efe Tanrıverdi, Boran Turhan, Buğra Can Semercioğlu

ÜNYESPOR: Tanzer, İsmail, Adnan(Dk-87 Arcan), Ferda, Özay, Taner, İbrahim, Ceyhun(Dk-56 Anıl), Atakan, Oğuzcan, Batuhan(Dk-71 Yunus Emre)

YEDEKLER: Muhammed Ali, İlkay, Emre, Oğuzhan

TEKNİK SORUMLU: Musa Yıldırır

K.D.Ç.S YENİCESPOR: Murat, Burak(Dk-56 Fatih), Hakan, Recep Mertcan, Orhan, Kemal, Eren Çevik, Hasan Furkan(Dk-68 Berkay), Adem(Dk-76 Bahtiyar), Eren Öztürk, Semih

YEDEKLER: Erhan, Berktuğ, Engin, Ferdi

TEKNİK SORUMLU: Hasan Uslu

Sarı Kartlar: Dk-16 Taner, Dk-45 Ferda, Dk-85 Adnan, Dk-90+1 Oğuzcan (Ünyespor)

Kırmızı Kart: Dk-26 Atakan (Ünyespor)

GOL: Dk-57 Oğuzcan Alkan(Ünyespor)

 

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI

Dk-1 Maça Ünyespor’un vuruşu ile başlandı.

Dk-16 Konuk takım atağında Kemal’in kullandığı serbest vuruşta Eren’in kafa vuruşu üstten auta çıktı.

Dk-18 Soldan gelişen Yenicespor atağında ceza sahası içine yapılan ortada savunmayı geçen top Eren’in önünde kaldı. Karşı karşıya pozisyonda Eren’in vuruşu auta çıktı.

Dk-19 Savunmanın arkasına atılan topla buluşan Adnan, Oğuzcan’ı gördü. Soldan ceza sahası içine girer girmez kaleye şutunu çeken Oğuzcan’ın sol ayağı ile yaptığı bu vuruşu üstten az farkla auta çıktı.

Dk-26 Atakan orta saha çizgisinin taç çizgisi ile kesiştiği noktada rakibine kontrolsüz şekilde girince maçın hakemi kırmızı kartını kullandı ve genç futbolcuyu saha dışına gönderdi.

Dk-30 Kaptan İbrahim’in sağdan ceza sahasına ortasında top Oğuzcan’a gelmeden kaleci Murat tehlikeyi sezerek çıkıp topu kontrol etti.

Dk-39 Soldan gelişen atakta Burak ceza sahası içine girdi ve son çizgiden altı pas içine çevirdiği topa kaleci Tanzer yatarak kontrol etmeye çalışırken seken topu savunma uzaklaştırdı. Tekrar topu kazanan Burak yine soldan son çizgiye inerek kaleye vurdu, ancak top yan ağlarda kaldı.

Dk-45 Kaptan İbrahim’in sağdan ortasında Batuhan’ın kafa ile indirdiği topta Adnan ceza sahası içinde kontrolü sağlayamayınca top kaleci Murat’ın kontrolünde auta çıktı.

Dk-45+1 Ünyespor atağında sol çaprazda topla buluşan Adnan kaleye vurmayı tercih etti, ancak vuruş etkisiz olunca top auta çıktı.

İKİNCİ YARI

Dk-46 Maça K.D.Ç.S Yenicespor’un vuruşu ile başlandı.

Dk-47 Organize gelişen Yenicespor atağında Burak’ın pasıyla buluşan Eren Öztürk’ün sert şutu yandan auta çıktı.

Dk-55 Kendi yarı alanından topla çıkan İbrahim’in pasıyla buluşan İsmail savunmanın arasına attığı topa hamle yapan genç Oğuzcan kaleci ile karşı karşıya kalacağı andan topu kontrol edemeyince Ünyespor önemli pozisyonu harcamış oldu.

Dk-57 (GOL) Kaptan İbrahim ile duvar pası yapan Oğuzcan ceza sahası içine girer girmez kaleci Murat ile karşı karşıya kaldığı anda ustaca yaptığı aşırtma vuruşta top filelere gitti. Bu golle Ünyespor 1-0 öne geçti.

Dk-60 Ünyespor sağdan etkili geldi. İsmail’in pasıyla son çizgiye inen İbrahim’in ön direğe ortasında Anıl ayak koydu, ancak Batuhan’ın göğsüne çarpıp yumuşayan topa bu futbolcu yakın mesafeden dönerek yaptığı vuruşu kaleci Murat son anda çıkarmayı başardı.

Dk-61 Sağ kanatta rakibine taç çizgisi üzerinde baskı yapıp topu kazanan İsmail son çizgiden ceza sahası içine yaptığı ortaya önce Anıl dokunamadı ardından arkadan gelen Adnan’ın sol ayağı ile yaptığı etkisiz vuruşu savunma çıkardı. Bu topu tekrar kazanan Adnan hemen yanındaki Oğuzcan’a bıraktı. Oğuzcan attığı goldeki gibi Kaptan İbrahim ile yine duvar pası yaptıktan sonra ceza sahası içine girdi ve karşı karşıya çaprazdan vuruşunu kaleci Murat yine çelmeyi başardı. Bu pozisyonda Ünyespor üst üste iki kez golden oldu.

Dk-62 Kaptan İbrahim’in savunmanın arkasına yükselttiği topa eski bir Ünyesporlu oyuncu olan Recep Mertcan kafası ile müdahale edemeyince araya giren Anıl kafası ile önüne almak istediği topu kaleci Murat iyi bir zamanlama ile çıkarak sahip oldu.

Dk-71 Yenicespor atağında Eren Öztürk’ün şutu üstten auta çıktı.

Dk-86 Ünyespor’dan İsmail kendi yarı alanından kazandığı topla önündeki 3 savunma oyuncusu da ekarte ettikten sonra rakip ceza sahasının içine girmeden soldan kendini gösteren Anıl’ın önüne bıraktı, ancak Anıl o pozisyonda topa sahip olamayınca pozisyon savunma tarafından uzaklaştırıldı.

Dk-89 Kaptan İbrahim bir kez daha rakip ceza sahası yakınından kaleye şutunu gönderdi, Ancak savunmaya çarpan top kaleci Murat’ta kaldı.

SPOR AKSİYON

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-