eskort samsun

ÜNYENETHABER

Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

Aile Sağlığı Merkezi Açıldı
16 Mart 2015 - 19:00

Vali BALKANLIOĞLU, Çaybaşı’nda Temel  Atma ve Açılış Törenlerine Katıldı

IMG_4543

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Çaybaşı İlçesi’nde düzenlenen bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katıldı.

Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

İlk olarak İlküvez  Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış programı gerçekleştirildi. Programa Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Garnizon  Komutanı Jandarma Albay şeref ÇAKMAK, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, İl Emniyet Müdürü Caner TAYFUR, Çaybaşı Kaymakamı  Fatih İZMİR, Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR, Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet YANIK ve çok sayıda davetli katıldı.

Zemin katta Aile Hekimliği, birinci ve ikinci katta lojmanların yer aldığı Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış kurdelesi Vali İrfan BALKANLIOĞLU ve diğer protokol üyeleri tarafından kesilerek, merkezin tüm birimleri gezildi.

İlküvez Engelli Okulu ve Spor Kompleksi Temel Atma Töreni

Vali BALKANLIOĞLU ve protokol  üyeleri daha sonra  İlküvez Engelli Okulu ve Spor Kompleksi temel atma törenine geçti.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Böyle anlamlı ve düşünceli bir esere  vesile olup, sonunda temel atma  aşamasına getirdiğiniz için sizleri  tebrik ediyorum. Engelli bakımından buralar sayısal açıdan  fazla gözüküyor. Bir engelli çocuğu olmak yada engelli birine sahip olmak,  o ailenin sadece kendisinin kaldırabileceği sınav veya imtihan değil. Toplum olarak buna herkesin destek vermesi lazım. Allah kimseyi böyle ağır sınavlarla imtihan etmesin. Madem böyle bir sınava tabi tutulduk. O, engellileri de camın arkasından seyredecek değiliz. Yürümesi lazım, konuşamıyorsa konuşması lazım, okula gitmesi lazım, meslek ve sanat öğrenmede onun da hakkı var” diyerek, Engelli Okulu ve Spor Kompleksinin önemine  vurgu yaptı ve diğer belediyelere de  ve diğer yerlere örnek olunması temennisinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, “Sayın Valimiz ile birlikte bu güzelliği yaşamak için geldik. Burası örnek olacak. Çaybaşı, yapılan bu güzel eserlerle cazibe merkezi olmaya devam edecek” dedi.

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet YANIK ise, kompleksin sadece engellilere yönelik hizmet vereceğini belirterek, Vali irfan BALKANLIOĞLU başta olmak üzere herkese teşekkür ederek, katılım ve katkılarından dolayı Vali irfan BALKANLIOĞLU ile Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ’a plaket takdim etti.

Plaket töreninin ardından, içinde çocuk havuzu, türk hamamı, Fitness salonu, Fizyoterapi odası, kış bahçesi, spor salonu, hobi-oyun alanı, çok amaçlı salonlar ve sınıf ile yatakhanelerin yer  alacağı İlküvez Engelli Okulu ve Spor Kompleksi’nin temeli atıldı.

İlküvez Kız-Erkek Öğrenci Yurdu Açılış Töreni

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Çaybaşı ilçe programı kapsamında İlküvez Kız-Erkek Öğrenci Yurdu Açılış törenine  katıldı.

Vali BALKANLIOĞLU ve diğer protokol üyeleri 200 kişi kapasiteli, şu an 74 öğrencisi bulunan, 1.2.3. katları yatakhane, zemin katı idari bölüm olarak kullanılan İlküvez Kız-Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştirdi. Ardından, yurdun odalarını gezerek İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat  TÜRKKAN’dan bilgi  aldı.

TKDK Destekli Tavuk Çiftlikleri’nin Açılış Yapıldı

Vali  BALKANLIOĞLU, 2014 yılında Ahmet ve Mehmet  GÜRCÜOĞLU  kardeşler tarafından Çaybaşı ilçesi Tekke mahallesinde 10 dönüm alan üzerinde Tarım ve Kırsal  Kalkınmayı Destekleme Kurumunun(TKDK) desteğiyle kurulan, 29.500 tavuk kapasiteli tavuk çiftliğinin açılışını yaptı.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, açılışta yaptığı konuşmada, “Böyle güzel bir tesisin açılışında bulunmaktan son derece mutluyum. Çok kısa sürede tamamlanarak pazarlama aşamasına gelinmesi sevindirici” diyerek birçok kişinin teşvik almasına rağmen, bunu değerlendiremediğine dikkat çekti.

”Burada verilen paranın işe yaradığını, birçok insanın istihdam edildiğini adeta fındığa yardımcı geçim kaynağı olduğunu görmek bize keyif veriyor” diyen Vali BALKANLIOĞLU, Tarım ve Kırsal  Kalkınmayı Destekleme Kurumunun çağrılarının devam ettiğini hatırlatarak, proje hazırlayarak, desteklemelerden yararlanılmasını istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ ise konuşmasında, “Tarımsal kalkınma destekleme projesi kapsamında tavukçulukla ilgili önemli bir tesisin açılışı için bir araya geldik. Ordu’da 2012 yılı sonrası gelişen bir sektör. İlçelerimizde aşağı yukarı yeni kurulmaya başlayan özellikle tavukçuluk anlamında da bölgemizde bir sektör haline gitmeye doğru giden bir alan. Yatırımcımızı gönülden kutluyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra  tavuk çiftliğinin açılış kurdelesi kesildi.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Sahipliğini Seyfettin DUMAN’ın yaptığı Tarım ve Kırsal  Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteğiyle kurulan 101-2 Et üreten Tarımsal İşletme Senai Gür Broiler Tesisinin de açılışını gerçekleştirdi.

Çaybaşı Belediyesi’ni Ziyaret

Vali BALKANLIOĞLU,  İlküvez’deki açılış ve temel atma programları sonrası beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ ve diğer protokol üyeleri ile birlikte  Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet YANIK’ı makamında ziyaret etti.

İsmet YANIK, ilçede yapılan  belediye çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, “Her türlü projeyi ilçemizde hayata geçirmek istiyoruz. Amacımız güzel projelerle  halkı buluşturmak ve göçü önlemek” dedi ve destek ve katkılarından dolayı Vali İrfan BALKANLIOĞLU’na teşekkür etti.

Vali BALKANLIOĞLU konuşmasında, “Çaybaşı  ilçesinde yapılan hizmetleri yerinde gördük. Açıklamalardan da dinlediğimiz kadarıyla Çaybaşı İlçemiz 19 ilçemiz arasında iyi yerde yer alacak, daha ileri gidecek gibi görünüyor. Yatırım için neye el atsanız finansman gerektirir.Bunların bir şekilde Ankara’da kaynağını bulmak ve oralara nüfuz edip oralardan kaynak aktarmak güzel bir durum.  Bugün sevindirici olan kırsal kalkınmadan  2   ayrı tavukçuluk sisteminin  buraya kazandırılmış olması. Onun açılışında da bulunduk. Bizim için çok daha önemliydi. Yani binalar, yollar çok güzel olmakla beraber insanlarımızın  orada kalmaya, orada bakılmaya, orada geçinmeye, para kazanmaya çok ihtiyacı var. Alternatifler oluşturmamız lazım. Bu tesisler örnek olur ve Ordu,  Türkiye’de tavukçuluk konusunda sayılı illerden birisi haline gelir. Bugün açılışı yapmış olduğumuz tesislerden biri de öğrenci yurdu idi. Okuma imkanı bulamayan çocuklarımıza eğitim imkanı sağlanacak” dedi ve Ordu’nun eğitime çok önem verdiğinin altını çizdi.

Vali BALKANLIOĞLU, “Bugün, temelini attığımız  tesisler içinde en anlamlısı Engelliler  ve Rehabilitasyon Merkezidir. Burada engellilere yönelik rehabilitasyon faaliyetleri yapılacak ve bu ailelere katkıda bulunulacak” diye konuştu ve teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, Çaybaşı  ilçesinin yaptığı yatırımlarla en kısa sürede kendini hissettireceğini belirterek, Valilik başta olmak üzere  tüm kurum ve kuruluşlarla uyum içinde çalıştıklarını ifade etti.

Çaybaşı Kaymakamlığını Ziyaret

Vali İrfan BALKANLIOĞLU ve protokol  üyeleri, Çaybaşı Kaymakamı  Fatih İZMİR’i de makamında ziyaret ettikten sonra  Ordu’ya hareket etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-