eskort samsun

ÜNYENETHABER

-6 Dereceye Hazırlıklı Olun

-6 Dereceye Hazırlıklı Olun
06 Ocak 2015 - 9:05

Don Tehlikesi

kar_yagisi_geliyor_hava_sicakligi_daha_cok_dusecek_h17041

Samsun Meteoroloji 10’ncu Bölge Müdürü Murat Asar, Ordu ve çevresindeki bölge ilçelerin bugün itibariyle soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini tahmin ettiklerini, hava sıcaklığının hissedilir derecede 8-12 derece azalacağını söyledi. Asar, Ordu’luları eksi 6 dereceye kadar düşecek hava sıcaklığı konusunda önlem almaları konusunda uyardı.

Meteoroloji 10’uncu Bölge Müdürü Murat Asar, bölge müdürlüğü sorumluluğunda bulunan  Ordu, ilinin bu hafta batı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanının etkisi altına gireceğini belirterek bölgede yaşayanlara uyarılarda bulundu. Asar, hafta boyunca bölgenin genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesini kar yağışının yer yer yoğun kuvvetli rüzgar ile birlikte tipi şeklinde yağması beklediklerini söyledi. Asar, hava sıcaklığının kademeli ve hissedilir derecede 8-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına gerileyeceğini söyledi. Meteoroloji 10’ncu Bölge Müdürü Murat Asar, şöyle dedi:

 

Salı: Bölge geneli yağışlı, yağışların kıyı kesimlerde karla karışık yağmur iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlar yer yer yoğun kar yağışlı. Çarşamba: Bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Perşembe: tüm bölgenin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Cuma: Parçalı ve çok bulutlu,  kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.”

Asar, Ordu’da hafta boyunca hava sıcaklığının en yüksek 7, en düşük eksi 6 aralığında görüleceğini belirterek özellikle Perşembe ve Cuma günü havanın daha da soğuk olacağını ifade ederek şöyle devam etti:

Bölge genelinde görülmesi beklenen kuvvetli ve çok kuvvetli yağmur ile yoğun kar yağışının, kuvvetli buzlanma ve don olayının, ani sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ile birlikte yoğun kar yağışı, buzlanma ve don, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

Murat Asar, ayrıca hava sıcaklıklarının ciddi derecede düşüşü nedeniyle su saatlerinde donma meydana gelebileceğini özellikle sokaklarda yaşayan evsiz vatandaşlar için de tedbir alınması gerektiğini ekledi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-