eskort samsun

ÜNYENETHABER

5 Adımda Uygun Maliyetle E-ticaret Sitenizi Kurun

5 Adımda Uygun Maliyetle E-ticaret Sitenizi Kurun
12 Mayıs 2022 - 17:38

5 Adımda Uygun Maliyetle E-ticaret Sitenizi Kurun

 

E-ticaret son dönemlerin en popüler sektörlerinden birisi haline geldi. COVID-19 Sürecinde e-ticaretin hızlı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi yeni bir iş kurmak ya da var olan işini geliştirmek isteyen kişi ve işletmelerin e-ticaret sektörüne yönelmesini sağladı. Bu noktada birçok kişi e-ticaret sitesi kurma sürecini tamamlarken birçok kişi ve firmada ilk adımlarını atmaya hazırlanıyor.

 

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler bu süreçte uygun maliyetli bir şekilde e-ticaret sitesi kurmak istiyor. Peki uygun maliyetli e-ticaret siteleri nasıl kuruluyor. Gelin hep beraber 5 Adımda Uygun Maliyetle E-ticaret Sitenizi Kurun adlı bu yazımızda uygun maliyetler ile e-ticaret sitesi kurmaya bir göz atalım.

 

Şirketinizi Kurun

 

E-ticaret sitesi kurmadan önce markaların ilk olarak kendilerine ait bir şirket kurması oldukça önemlidir. Çünkü ülkemiz yasaları gereği internetten her satılan ürün ve hizmet için fatura kesilmesi ve devlete vergi ödenmesi gerekmektedir. Bu noktada da birçok marka gelecekteki hedef ve amaçlarını göz önünde bulundurarak kuracağı şirket türüne karar vermektedir.

 

  • Şahıs şirketi

 

  • Anonim şirket

 

  • Limited şirket

 

Türleri bu noktada e-ticaret sitesi kurmak isteyen markaların en çok kurduğu şirket türleri arasında yer almaktadır. Sizler de şirket türlerini yakından araştırabilir ve kuracağınız şirket türüne karar verebilirsiniz. Böylece e-ticaret sitesi kurmak için ilk adımınızı atabilirsiniz.

 

Satacağınız Ürün ve Hizmetleri Belirleyin

 

E-ticaret sitesi kurulumu yapmadan önce markaların hangi sektörde faaliyet göstereceğine ve ne tür ürünler satacağına karar vermesi gerekir. Bu nedenle e-ticaret sitesi kurulumu yapmadan önce markaların belirli konularda araştırmalar yapması önemlidir.

 

  • E-ticaret istatistikleri

 

  • E-ihracat istatistikleri

 

  • İnternetten en çok satılan ürünler

 

  • Satılacak ürün tavsiyeleri

 

  • Trendde olan ürünler

 

Markaların araştırma yapması gereken başlıca konulardır. Bu konularda araştırma yapacak olan firmalar faaliyet gösterecekleri e-ticaret sektörüne ve internetten satacakları ürünlere daha hızlı karar verebilmektedir. Siz de internetten ürün satmak için bir e-ticaret sitesi kurmayı istiyorsanız bu önemli konular hakkında araştırma yapabilir ve satacağınız ürünlere daha hızlı bir şekilde karar verebilirsiniz.

 

E-ticaret Alt Yapınızı Seçin

 

E-ticaret sitesi kurmak için her markanın satacağı ürün ve hizmetlere karar verdikten sonra bir online mağaza açması gerekir. Online mağaza kurma sürecinde de e-ticaret firmaları farklı yöntemler ile sitelerini kurabilir.

 

  • E-ticaret sitesi yazdırma

 

  • Açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapısı kullanma

 

  • Hazır e-ticaret paketleri

 

Markaların e-ticaret sitesi kurarken kullanacağı yöntemlerdir. Genellikle bu yöntemler markalara belirli avantajlar sağlarken dezavantajlara da neden olabilmektedir.

 

  • E-ticaret sitesi yazdırma yöntemi markaların yazılım ajansları ile çalışarak e-ticaret sitesi kurduğu yöntemdir ve bu yöntemde hem site kurma süreci uzamakta hem de maliyetler artmaktadır.

 

  • Açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları ücretsiz ya da ücretli olarak sunulan alt yapılardır. Fiyatları ne kadar düşük olsa da yazılım, tema ve geliştirme masraflarının bir hayli fazla olduğunu söylemek mümkündür.

 

  • Hazır e-ticaret paketleri bilişim firmaları tarafından bir e-ticaret firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde oluşturulan ve kullanıma sunulan alt yapılardır.

 

Genellikle hızlı ve problemsiz bir şekilde site kurmak isteyen markalar bu noktada Ticimax gibi hazır e-ticaret paketlerini tercih etmektedir. Sizler de profesyonel bir şekilde e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız hazır e-ticaret paketlerini kullanabilirsiniz.

 

E-ticaret Sitenizi Tasarlayın

 

Markanızın e-ticaret alt yapısını tercih ettikten sonra hedef kitlenizdeki kişilere güven vermek ve daha kolay bir şekilde satış yapabilmek için e-ticaret sitesi tasarımı yapmanız gerekir. Genellikle bu noktada dikkat etmeniz gereken birçok unsur bulunur.

 

  • E-ticaret sitesi tasarımı yaparken responsive özellikte temalar kullanmaya özen gösterin.

 

  • Sitenize ürünlerinizi yüklerken yüksek çözünürlükteki görselleri tercih edin.

 

  • E-ticaret sitenizde kategorizasyon yapısını profesyonel bir şekilde oluşturun.

 

  • Ana sayfa, marka sayfası, kategoriler ve ürün sayfaları gibi sayfaların tasarımına önem verin.

 

  • E-ticaret sitesi tasarımında markanızın kurumsal renklerini kullanmayı önemseyin.

 

Bunlara dikkat ederek sizler de markanıza ait e-ticaret sitesini profesyonel bir şekilde tasarlayabilir ve müşterilerinize güven veren bir tasarım sayesinde daha kolay satış yapabilirsiniz.

 

Ürün ve Hizmetlerinizi Pazarlayın

 

E-ticaret sitesi kurma sürecini tamamlayan markaların hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşması gerekmektedir. Bu noktada da markalar belirli reklam ve tanıtım yöntemleri kullanarak ürün ve hizmetlerini pazarlayabilmektedir.

 

  • Google reklamları

 

  • Sosyal medya reklamları

 

  • İçerik pazarlaması

 

  • Influencer marketing

 

Gibi dijital pazarlama yöntemleri markaların ürün ve hizmet pazarlaması yaparken kullanabileceği belirli yöntemlerdir. Sizler de e-ticaret firmanız için bu tür yöntemler kullanarak ürün ve hizmetlerinizi pazarlayabilir ve hedef kitlenize ulaşarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Ticimax ile E-ticaret’e Başlayın

 

E-ticaret sitesi kurma sürecinde profesyonel bir şekilde hareket etmek istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısı içinde yer alan modül ve özellikler sayesinde sitenizi hızlıca kurabilir ve anında internetten satışa başlayabilirsiniz.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-