eskort samsun

ÜNYENETHABER

2014 Yılında Ünye Müftülüğünde Neler Oldu?

2014 Yılında Ünye Müftülüğünde Neler Oldu?
10 Ocak 2015 - 12:05

Ünye Müftü Vekili   Hakan SERÇE

hakan-serce45788210

Mevlâ’mıza hamdü senalar olsun ki acısı-tatlısı, sevinci-hüznüyle 2014 yılını geride bıraktık ve yeni umutlarla, yeni heyecanlarla, hep birlikte yeni bir yıla başladık. Her yeni yıl, yeni umutların aynı zamanda çoğalan sevgilerin bir habercisidir. Geride bıraktığımız bir yıllık süre zarfında İlçe Müftülüğümüzce birçok etkinlik gerçekleştirilmiştir. Ünye Müftülüğümüz tarafından 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerden bazıları şunlardır;

Personelimizin bilgilerini ve hizmette verimliliği artırmak amacıyla 2014 yılı içerisinde 2 Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu ve 1 Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenlenmiştir. Açılan bu Hizmet İçi Eğitim Kurslarına toplamda 80 personelimiz alınmıştır.

Haftada 3 gün olmak üzere İlçe Merkezimizde ve özellikle mahallelerde bulunan bayan cemaatimizin dini konularda aydınlatılması için özel vaaz irşat programları düzenlenmiştir.

2014 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 20 Nisan 2014 Pazar günü düzenlemiş olduğumuz Kan Bağışı Kampanyasında İlimizde, 402 ünite kan bağışı ile tek programda en fazla bağışta bulunan İlçe olduk.

Yine 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle öğrencilere yönelik olarak “Hz. Peygamberin Hayatı” konulu bilgi yarışması düzenlenmiştir.

Önemli gün ve haftalarda hem halka açık hem de personelimize yönelik olarak alanında uzman kişiler tarafından çeşitli konferanslar ve seminerler gerçekleştirilmiştir.

Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bayanlara yönelik olarak Cenaze Yıkama Kursu ve Arapça Öğretimi gibi kurslar düzenlenmiştir.

Yaz Kur’an Kurslarımızda 310 kadrolu öğretici ve 75 Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi ile toplamda 8350 öğrenciye eğitim verilmiştir.

İhtiyaç Odaklı Kur’an Kurslarında kadrolu ve geçici olarak toplamda 96 kursta 140 öğretici görev almış, halen devam etmekte olan Kur’an Kurslarımızda yaklaşık 3500 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir.

Belirli aralıklarla Üniversite Yurtları, Çocuk Yuvaları ve Cezaevlerine yönelik olarak özel programlar düzenlenmiştir.

Fabrika ve iş yerlerine yönelik özel vaaz irşat programları düzenlenmiştir.

İlçemiz merkez ve mahallelerinde bulunan birçok camimizde birlik ve beraberliğimize, kardeşlik duygularımızın gelişmesine vesile olan sabah namazı buluşmaları gerçekleştirilmiştir.

“Camilerin Açık Tutulması Genelgesi” kapsamında bütün camilerimizde her caminin kendine özel çalışma programları ile cemaate yönelik tefsir, hadis, ilmihal, siyer vb. gibi dersler yapılmıştır.

Kur’an Kursu hizmetlerinden faydalanma imkânı bulamayan, ama Kur’an-ı Kerim, meali ve gerekli dini bilgileri öğrenmek isteyen cemaatin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla “Camilerde Kur’an Öğretimi Programı” kapsamında birçok camimizde programlar gerçekleştirilmiştir.

“Cami Çocuk Buluşması” projesi kapsamında camilerimizi çocuklarımız için bir buluşma ve sevgi mekânına dönüştürebilmek, onlara camiyi sevdirmek ve yakından tanıtmak amacıyla “Cami Çocuk Buluşması” programları düzenlenmiştir.

Huzurevinde kalan yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin kendilerini yalnız hissetmemeleri için ziyaretler gerçekleştirilmiştir.

İhtiyaç sahibi aileler tespit edilerek belirli aralıklarla gıda ve nakdi para yardımı yapılmıştır.

Gazi ve şehit yakınlarının yanında, bakıma muhtaç hasta ve yaşlıların ihtiyaçlarına ve sıkıntılarına ortak olabilmek için evlerine ziyaretlergerçekleştirilmiştir.

Müftülüğümüzce 2014 yılında gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetleri 2015 yılında da artırarak gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz. Bu duygularla; Ülkemizde barışın ve huzurun hâkim olmasını, birliğimizin ve dirliğimizin sağlanarak kardeşçe duygular içinde yaşamayı temenni ediyor, bu vesile ile 2015 yılının İslam âlemine hayırlara vesile olmasını Allah (c.c)’tan niyaz ediyorum.

Hakan SERÇE

Ünye Müftü Vekili

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-