eskort samsun

ÜNYENETHABER

2014 e VEDA EDERKEN ÜNYE

2014 e VEDA EDERKEN ÜNYE
02 Ocak 2015 - 18:03

 

Bir yılı daha geride bırakmanın hüznü ve yeni bir yıla girmenin heyecanı içindeyiz

İyisi ile kötüsü ile bir seneyi  de geride bırakıyoruz .Peki bir çok şeyin yaşandığı Ünye’mizde neler oldu bir göz atalım.

Ünye 2014 yılında daha çok secim ve geçim derdine düşerken ,açı haberlerle de bağrımız  yandı.

2014 yılına tüm yurtta olduğu gibi seçim atmosferinde girildi. Yerel seçimler meydanlarda rekabet içinde geçerken ,aynı rekabet seçim sonuçlarında görülmedi. Ünye belediye başkanını seçti Artık Ünye Ahmet Çamyara emanetti.

Daha sonra seçim  ortamından uzaklaşmadan Cumhurbaşkanlığı için halkın önüne sandıklar koyuldu.Ve 13.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Boşalan Başbabakanlık koltuğuna Ahmet Davutoğlu oturdu ve  Yeni kabinenin kurulması ile Ünye’de ayrı bir heyecan yaşandı. Çünkü Ünye’nin bir evladı Başbakan yardımcısı olmuştu. Prof.Dr.sayın Numan Kurtulmuş bu göreve layık görülerek ,hepimizin göğsünü kabartı.

Bununla da kalmadı seçimler , siyasi partilerde olağan kongreler başladı, Milliyetçi Hareket partisinden Nedim Can yola devam  dedi.

En büyük kaos AK partide yaşandı. İlk önce AK parti kongresi  iptal edildi. Genel merkeze başkaldıran eski yönetimin direnişi ,ilçe Başkanığına Arif Ergün’ün getirilmesi son buldu. Ve halk artık birlik beraberlik içinde hizmetleri  beklemeye başladı.

Büyükşehir olmak bize hiç yaramadı.

Yerel secimler biter bitmez sancıları başladı, artık büyük şehirli olmuştuk. Büyükşehir kulağa  ne hoş geliyor ama Ünye için bu hoşnutluk söz konusu değildi. Memleket İl olmayı beklerken malesef  Ordunun himayesine girdi ve elinde ne var ne yok alındı. Buda yetmezmiş gibi şehirde bütün yaşantı bir anda değişti ve umutsuzluk artı.

Geçim derdi ve ekonomik sıkıntılar artı.

30 Mart gecesi don felaketi ile uyandık memleketin en büyük geçim kaynağı olan fındık maalesef zarar görmüştü bu doğal felaketten. Fındık ocaklarına don vurmuş ve mahsul yok denecek rekolteye gerilemişti. .Köylünün geçim kaynağı doğal bir felaketle yok olmuştu. Artık hayaller başka bahara kalmıştı.

Ünye’nin yatırımlarını bekliyor

2014 Hastane,Liman,yol,Organize sanayi ,üniversite ve bunun gibi bir çok çevapı alınmamış  ama beklentilerin yüksek olan  projelerin akıbeti ile geçmiş ve birazda boşa geçen bir yıl olmuştu.Umarım yeni yılda bu yatırımlar hayata geçer ve halkımızın yüzü güler.

Teröre  bir şehit daha verdik.

Bir evladımızı Diyarbakır’da haince bir saldırı sonusu kaybettik . Bu acı Ünye’mize ateş gibi düştü ,sadece bir oçak sönmedi bu açı ile Ünyedeki her evde yas vardı ,acı vardı ve yine binlece kişi şehidimizi dualarla uğurladık ebedi istirahathanesine .

Kısacası Ünye 2014 ü iyisi,kötüsü , halyal kırıklığı  ve umutsuzlukları ile yaşadı ve geride bıraktı. Şimdi bütün umutlar yeni yıla kaldı ,umarım her şey gönlümüzce ve yaşanabiilir bir ÜNYE için

HOŞ GELDİN 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-