Ordu’nun Ünye ilçesinde görev yapan İmam Ahmet Efiloğlu’nun cuma günü yaptığı konuşmada fındık üreticisinin yaşadığı zorluklara ve alın terine dikkat çektiği sözler sosyal medyada büyük ilgi gördü.
Fındık fiyatları üzerinden yapılan eleştirilere değinen Efiloğlu, ürünün tüketiciye ulaşıncaya kadar üreticinin büyük emek verdiğini vurguladı.
“Fındığın Nasıl Elde Edildiğini Biliyor Musun?”
Karadeniz’in zorlu arazi şartlarında fındık üreticilerinin verdiği mücadeleye dikkat çeken Ahmet Efiloğlu, fındığın sadece sofraya gelen bir ürün olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade etti.
Efiloğlu, fındık bahçelerinde çalışan, hasat yapan ve ürününü taşıyan üreticilerin verdiği emeğin bilinmesi gerektiğini belirterek, fındığın fiyatını eleştirenlerin üretim sürecindeki zorlukları da görmesi gerektiğini söyledi.
Üreticinin Alın Terine Vurgu Yaptı
Konuşmasında fındık üreticisinin emeğinin önemine değinen Efiloğlu, çiftçinin yetiştirdiği ürünün her parçasına değer verdiğini ifade etti.
Üreticinin fındığı yetiştirmek, toplamak ve ayıklamak için büyük çaba harcadığını belirten Efiloğlu, nimete ve üreticinin emeğine saygı gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.
Ünye'den Paylaşılan Sözler Gündem Oldu
Ahmet Efiloğlu’nun cuma hutbesi ve vaazında yaptığı konuşma, sosyal medyada kısa sürede çok sayıda kişi tarafından paylaşılmaya başlandı.
Özellikle fındık üreticisinin alın terine, zorlu çalışma koşullarına ve ürünün sofralara ulaşıncaya kadar geçen sürece dikkat çeken sözler, sosyal medya kullanıcılarından yoğun ilgi gördü.