Ünye'de Çarşamba Pazarı Hareketli Geçti
Genel - 04-01-2017 23:01
Çarşamba günleri Ünye'de kurulan halk pazarı hareketli bir gün geçiriyor.
Sebze meyve alışverişinden balık veya kuru gıda alışverişine kadar birçok ihtiyacını çarşamba günleri pazardan karşılamayı seven vatandaşlar, bugünde çarşamba pazarını doldurdu.
Pazarcılar ürünlerin fiyatlarında genel olarak artış olduğunu belirtirken, ihtiyaçtan kaynaklı olarak yine de vatandaşın alışveriş trafiğinden memnun olduklarını belirtti. Ekonomik olarak halk rahatlasa da bizler de rahatlasak diyen pazar esnafı, daha verimli günler arzuladıklarını vurguladı.
Kış sebzeleri olarak bilinen ve yoğunlukla tüketilen sebzelerin bu haftaki pazar fiyatları şöyle;
Ispanak 3 TL, karnabahar 2 TL, havuç 1.50 TL, turp 1.50 TL, marul 2 TL, lahana 5-6 TL, patates- soğan 1 TL
Pazarcı Erdem Temiz, geçen haftaya göre domates-salatalık fiyatlarında %50 artış olduğunu belirterek, “Mersin’de sel olduğu için sebze alımında Antalya’ya yüklenme oldu. Yoğunluktan dolayı fiyat artışı oldu" dedi.
Bu haftaki fiyatlar ise şöyle;
Domates 4 TL, salatalık 5 TL, biber-patlıcan 7 TL,
Meyve fiyatlarında geçen haftaya göre 25 kuruş artış olduğunu söyleyen Üzeyir Hamarat ise günlük meyve fiyatlarını şöyle aktardı;
Elma 1.25 TL, portakal-mandalina 1.25 TL limon 2 TL
Günün Diğer Haberleri