Ünye Reis Spor Kulübü Sporcuları Kuşak Sınavında Ter Döktü
Ünye Reis Arslanlar spor kulübümüzün Bu Gün Yapılan Taekwondo Renkli Kuşak sınavında geri kalanlar sporcu fabrikasında geleceğin milli sporcuları yetişmeye devam ediyor
Genel - 27-05-2023 23:22
Ünye Reis Arslanlar spor kulübümüzün Bu Gün Yapılan Taekwondo Renkli Kuşak sınavında geri kalanlar sporcu fabrikasında geleceğin milli sporcuları yetişmeye devam ediyor.
Ünye Reis Spor Kulübü’ne kayıtlı 90 sporcu, Türkiye Tekvando Federasyonu 2023 yılı 2. Dönem renkli kuşak terfi sınavı için ter döktü.
Ünye Reis Spor Kulübü Basın Sözcüsü Cihan Çakır kuşak sınavına ilişkin şöyle konuştu; “Türkiye Tekvando Federasyonumuzun 2023 yılı 2. Dönem renkli kuşak terfi sınavına yaklaşık 90 sporcumuz ile yaptık.
70 tanesi beyaz, sarı, yeşil ve maviden kırmızıya geçen sporcularımız, 20 tanesi de de kırmızı kuşaktan siyah kuşak sınavına geçecek sporcularımız ter döktü.
Taekwondo milli antrenör ve hakemlerinden siyah kuşak Cavit Arslan, yine Ordu bölgesi antrenör ve hakemlerinden siyah kuşak İlker Helvacıoğlu, yine Ordu bölgesi antrenör ve hakemlerinden siyah kuşak Cevat Arslan, yine Ordu bölgesi antrenörlerimizden siyah kuşak Murat Öztürk komisyonda görev aldılar.
Kuşak sınavları çocuklarımızın olmazsa olmazlarındandır. Çünkü müsabakalara girebilmesi için minik sporcularımızda en az mavi kırmızı gerekiyor.
Yıldızlarda ve gençlerde kırmızı siyah olması gerekiyor. Büyüklerde siyah kuşak olması gerekiyor. Hakem olabilmesi için siyah kuşak 1. Dan olması gerekiyor. Antrenör olması için siyah kuşak 2. Dan olacağı için taekwondo da kuşak sınavı önem arz ediyor.
Buradaki başarılı sporcularımızdan kırmızı siyah olan sporcularımızın yaklaşık 20 tanesi Türkiye genelinde Temmuz ayında yapılacak olan siyah kuşak sınavına katılacaklardır.Kuşak sınavına katılan tüm sporcularımızı kutluyorum.
Sınav sonunda sporcularımıza pasta ve meyve suyu İkram eden 1957 Unyespor kulüp Başkanımız Osman Karayiğit e teşekkür ederiz.
” dedi.
Günün Diğer Haberleri