ÜNYE LİMANINA YEDİEMİN ALANI YAPILACAK

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yapılan açıklamada Ünye limanına ruhsatsız gemiler için yediemin yeri yapılacağını açıkladı

Genel - 28-12-2019 01:15

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yapılan açıklamada Ünye limanına ruhsatsız gemiler için yediemin yeri yapılacağını açıkladı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Denizlerde ve içsularda bulunan bitkiler ile hayvanlar ve bunların yumurtalarının korunması, istihsali ve kontrolüne dair hususları düzenleyen 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununda değişiklik yapan 7191 sayılı Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 22 Kasım 2019 tarih ve 30956 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Yeni mevzuatlara göre ruhsat tezkeresi almadan yasadışı su ürünleri avcılığı yapanların gemi dahil av araçlarına el koyularak mülkiyeti kamuya geçireleceğinden Ünye Limanı Balıkçı barınağında yediemin alanı belirlenmesi amacıyla Ordu İl Tarım Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Metin GÜREL, Ünye Liman Başkanı Arzu ÖZCAN, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi Cemil ÖRNEK, Ünye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ersoy TURAN ve İlçe Tarım Müdürümüz Ferda YILDIRIM tarafından incelemelerde bulunulmuştur.

Günün Diğer Haberleri