Trabzon Büyükşehir’e 5 Yeni Araç Takviyesi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ulaşım filosu ve makine parkını güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, 2 yeni otobüs ve 3 asfalt yama robotu olmak üzere toplam 5 aracı hizmete kazandırdı.

Genel - 08-06-2026 21:21

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediyesi araç filosuna kazandırılan 2 yeni otobüs ve 3 asfalt yama robotunun hizmete alım törenine katıldı.

Araç filosunu güçlendirmeyi sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Genç, “Araç parkımızı modernize etmenin ve güçlendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kıymetli hemşehrilerimiz için daha önce 19 adet yeni otobüs almıştık, şimdi toplam 89 yolcu kapasiteli 2 otobüsümüzü daha filomuza katıyoruz. 3 tane de asfalt yama robotu hizmete alıyoruz. Yollarımızı daha standart hale getirebilmek ve anında müdahale edebilmek için çalışıyoruz” dedi.

FİLO YAŞI TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma otobüslerinin yaşının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirten Başkan Genç, şunları söyledi: "Yaptığımız yeni alımlarla birlikte otobüslerimizin yaş ortalamasını 10.3’ten 8.8’e kadar düşürmüş olduk. Türkiye’de bu ortalama 15 civarında. Ayrıca Türkiye’de il olan bir çalışmayı HAVELSAN ile iş birliğiyle hayata geçirmiştik. Otobüslerimize yerleştirdiğimiz kameralarla yollarda deforme olan kısımları anında tespit etme ve asfalt yama robotlarıyla bu hasarlara anında müdahale imkanına sahip olduk. İlçelerimiz ve mahallelerimizdeki yol hasarlarına müdahale ettiğimiz asfalt yama robotu sayımızı da 3'ten 6'ya çıkarmış olduk. Vatandaşlarımıza daha iyi standartlarda ulaşım hizmeti sunmak için gayretimiz sürecek. Yeni araçlarımız şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun."

Günün Diğer Haberleri