TOBB Nefes Kredisi Başvuruları Başladı: Ünye TSO Başkanı İrfan Akar’dan Esnafa Müjde

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan Nefes Kredisi projesi kapsamında, 8 Temmuz 2025 itibarıyla başvurular alınmaya başladı. Ekonomik olarak zor günler geçiren esnaf ve işletmelere can suyu olacak kredi desteğiyle ilgili açıklama, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar’dan geldi.

Ünye - 09-07-2025 00:10

 

Başkan Akar, üyelerine müjdeli haberi şu sözlerle duyurdu:

"Üyelerimizin finansmana erişiminde yaşadığı sıkıntıları yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda TOBB ve KGF iş birliğiyle hayata geçirilen Nefes Kredisi, üyelerimize önemli bir rahatlama sağlayacak. Odamızdan alınacak faaliyet belgesi ile birlikte anlaşmalı bankalara başvuru yapılabilecek. Esnafımıza ve iş dünyamıza hayırlı olsun."

Kredi Koşulları Şöyle:

Kredi Tutarı: 1 – 2,5 milyon TL

Vade: 6 ay ana para ve faiz ödemesiz, toplam 36 ay

Faiz Oranı:

24 aya kadar vadelerde %38

24 ayı aşan vadelerde %37

Masraflar:

5.000 TL başvuru ücreti

%0,5 banka komisyonu

%1 kefalet komisyonu

Başvurular Nereye Yapılacak?

Krediye başvurmak isteyen işletmeler, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası'ndan alacakları Oda Faaliyet Belgesi ile birlikte;
Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Akbank, Yapı Kredi Bankası, Denizbank ve Ziraat Katılım Bankası şubelerine giderek başvuru yapabilecek.

İş dünyasının büyük ilgi gösterdiği Nefes Kredisi desteğiyle, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansman yükünün hafiflemesi hedefleniyor. Ünye TSO Başkanı İrfan Akar’ın açıklamaları ise esnaf nezdinde memnuniyetle karşılandı.

Günün Diğer Haberleri