Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin’den Okul Güvenliği Açıklaması
Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, son günlerde yaşanan okul saldırılarına ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı. Şahin, Siverek ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen olayların toplumda derin bir üzüntü ve endişe oluşturduğunu belirtti.
Açıklamasında hayatını kaybeden öğrenci ve öğretmenler için başsağlığı dileklerini ileten Şahin, öğretmenlere yönelik her saldırının toplumun geleceğine yönelmiş bir tehdit olduğunu vurguladı.
“Sadece Güvenlik Önlemleri Yeterli Değil”
Yaşanan olayların yalnızca münferit olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Şahin, eğitim kurumlarının hedef haline gelmesinin daha derin sosyal ve kültürel sorunlara işaret ettiğini dile getirdi. Güvenlik tedbirlerinin artırılmasının önemli olduğunu ancak tek başına yeterli olmayacağını belirtti.
“Kök Sebeplere İnilmeli”
Şahin, açıklamasında eğitim sistemine de dikkat çekerek, manevi değerlerin ihmal edilmesi, aile yapısının zayıflaması ve gençlerin yalnızlaşmasının bu tür olaylara zemin hazırladığını ifade etti. Öğretmenlerin toplumdaki rolünün güçlendirilmesi gerektiğini belirten Şahin, mevcut sistemin öğretmenleri yeterince desteklemediğini söyledi.
Eğitim ve Toplum Vurgusu
Gençlerin yalnızca akademik başarıya değil, ahlaki değerler ve toplumsal sorumluluk bilinciyle yetiştirilmesi gerektiğini kaydeden Şahin, aile, okul ve toplum arasındaki bağın güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Dezenformasyon Uyarısı
Şahin ayrıca, olaylar sonrası sosyal medyada yayılan doğrulanmamış bilgilerin toplumsal paniği artırdığına dikkat çekerek, yetkili kurumların daha etkin ve şeffaf bir iletişim yürütmesi gerektiğini ifade etti.
Açıklamasının sonunda birlik ve sağduyu çağrısı yapan Şahin, kalıcı çözümler için bütüncül politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.