Ordu Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde il genelindeki mezarlık ve şehitliklerde kapsamlı temizlik ve bakım çalışmalarını sürdürüyor. Bayram günlerinde kabir ziyaretinde bulunacak vatandaşların daha rahat bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirebilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar, şehir merkezi ve ilçelerde eş zamanlı olarak devam ediyor. Ekipler, mezarlık alanlarında genel temizlikten çevre düzenlemesine kadar birçok noktada görev alırken, ziyaretlerin huzurlu bir atmosferde yapılabilmesi için hazırlıklarını tamamlıyor. Belediye yetkilileri, arefe gününden itibaren mezarlıklarda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların da gerçekleştirileceğini duyurdu.
Mezarlıklarda Temizlik Ve Bakım Çalışmaları Yapıldı
Belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında mezarlıkların yabani ot temizliği, yürüyüş yollarının düzenlenmesi ve ağaçların bakımı gerçekleştirildi. Şehitliklerde de çevre düzenlemesi yapılarak alanların bayrama hazır hale getirilmesi sağlandı. Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini güvenli ve temiz bir ortamda yapabilmesi için gerekli tüm bakım işlemlerinin titizlikle tamamlandığı bildirildi.
Arefe Gününden İtibaren Kur’an-ı Kerim Okunacak
Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Mezarlıklar ve Cenaze Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, arefe gününden başlayarak bayram süresince şehir mezarlıklarında Kur’an-ı Kerim okuyup dua edecek. Ayrıca mahalle mezarlıklarının bakımına yönelik çalışmalar da sürdürülüyor. Bu kapsamda muhtarlarla iş birliği yapıldığı, belediye tarafından akaryakıt ve malzeme desteği sağlandığı aktarıldı.