Ordu'da Kurbanlar Pazara İndi!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Ordu’da kurbanlıklar pazardaki yerini almaya başladı. Aybastı ilçesinde sabahın erken saatlerinden itibaren hareketlilik yaşanırken, üreticiler büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını pazara getirerek vatandaşlarla buluşturdu.

Ordu - 26-04-2025 17:55

Pazarda yoğunluk her geçen saat artarken, alıcılar ve satıcılar arasında kıyasıya pazarlıklar yaşandı. Üreticiler, hayvanlarının bakımına büyük özen gösterdiklerini belirterek fiyatların geçen yıla göre bir miktar arttığını ifade etti. Vatandaşlar ise hem fiyat hem de hayvanların sağlığı konusunda titizlikle seçim yapmaya çalışıyor.

Kurban pazarındaki hareketliliğin, bayrama yaklaşılmasıyla birlikte daha da artması bekleniyor. Yetkililer ise vatandaşlara, kurbanlık alımlarında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen kurallara dikkat etmeleri ve sağlıklı hayvanları tercih etmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Öte yandan Aybastı’da kurulan kurban pazarının yanı sıra, Ordu'nun diğer ilçelerinde de benzer yoğunlukların yaşandığı bildirildi.

Günün Diğer Haberleri