Altınordu sahilinde bulunan Kız Meslek Lisesi’nin mevcut konumu ve okulun geleceği yeniden gündeme geldi. Eski Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Özer’in Ordu Olay gazetesine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında gündeme taşınan konuda, okulun bulunduğu alanın kent halkının kullanımına açık yeşil alan olarak değerlendirilmesi ve yeni Kız Meslek Lisesi binasının farklı noktada yapılması istendi. Altınordu’nun yeni ve modern Kız Meslek Lisesi’ne ihtiyaç duyduğu ifade edilirken eğitim yatırımına karşı olunmadığı, tartışmanın yatırımın yapılacağı yer konusunda yaşandığı dile getirildi. Sahildeki mevcut okul binasının eski olduğu ve kullanım ömrünü tamamladığı belirtilirken söz konusu alanın yapılaşmaya açılması yerine halkın kullanımına bırakılması talep edildi. Nüfusu ve yapılaşması giderek artan Altınordu’da şehir merkezindeki yeşil alanların korunmasının gelecek yıllar açısından daha değerli hale geldiği ifade edildi. Konunun çözümü için Mahmut Özer’in girişimde bulunması istendi.
Yeni Okul İçin Farklı Yer Talebi
Altınordu’nun Kız Meslek Lisesi ihtiyacının karşılanması gerektiği ancak yeni okul yatırımının sahildeki yeşil alan yerine şehirde eğitim açısından daha uygun farklı noktada hayata geçirilmesinin doğru olacağı ifade edildi.
Mevcut okul binasının eski olması da yeni yatırım talebinin gerekçeleri arasında gösterildi. Yeni ve modern okul binasının farklı alanda yapılması halinde hem öğrencilerin eğitim şartlarının iyileştirilebileceği hem de sahildeki alanın vatandaşların kullanımına kazandırılabileceği dile getirildi.
Altınordu’nun her geçen yıl büyüdüğüne işaret edilerek kent merkezindeki mevcut yeşil alanların nüfus karşısında yetersiz kaldığı ve elde kalan alanların korunması gerektiği kaydedildi.
Mahmut Özer’e Çağrı Yapıldı
Eski Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Özer’in Ordu Olay gazetesine yaptığı ziyaret sırasında Kız Meslek Lisesi konusu yeniden gündeme taşındı.
Özer’in daha önce Ordu’nun farklı sorunlarını ilgili kurumlara taşıyarak çözüm süreçlerine katkı sunduğu ifade edilerek Kız Meslek Lisesi konusunda da girişimde bulunması istendi.
Yeni okulun uygun başka noktaya yapılması, sahildeki alanın ise yeşil alan olarak korunarak vatandaşların kullanımına bırakılması talep edildi.
“Sayın Mahmut Özer’in söz konusu sorunun giderilmesi konusunda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz. Daha önce Ordu’nun pek çok sorununu üst makamlara taşıyarak çözümüne katkı sunduğu gibi Kız Meslek Lisesi konusunda da çözüm sağlayacağına güveniyoruz” ifadelerine yer verildi.