Ordu’da güvenlik ve asayiş gündeminin değerlendirildiği Eylül Ayı İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı, Vali Muammer Erol başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, kent genelindeki güvenlik ve asayiş konuları ele alınırken, bu ayın özel gündem maddesi yabancılar ve düzensiz göçle mücadele oldu.
Toplantıya Vali Muammer Erol’un yanı sıra Vali Yardımcısı Onur Şatıroğlu, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Acar, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Güngör Kırarslan, Sahil Güvenlik 97 Bot Komutanı SG Üsteğmen Miralay Tolga Akalp, İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç ile emniyet ve jandarma birimlerinin yetkilileri katıldı.
Ordu’daki Yabancı Nüfus Ele Alındı
Her ay farklı bir başlığın değerlendirildiği toplantının Eylül ayı gündeminde, Ordu’da yaşayan yabancı uyrukluların durumu ve düzensiz göçle mücadele çalışmaları yer aldı.
İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç tarafından toplantıda kapsamlı bir sunum gerçekleştirilerek, kentte ikamet eden yabancıların yanı sıra Geçici Koruma ve Uluslararası Koruma statüsünde bulunan kişiler hakkında bilgi verildi.
Dibiç’in verdiği bilgilere göre Ordu’da eğitim, çalışma ve çeşitli nedenlerle 1.622 ikamet izinli yabancı uyruklu kişi bulunuyor.
Kentte ayrıca 672 kişi Geçici Koruma statüsünde, Uluslararası Koruma statüsünde ise yabancı uyruklu kişiler bulunuyor.
GÖKSEM’de 149 Düzensiz Göçmene İşlem Yapıldı
Toplantıda düzensiz göçle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar da değerlendirildi.
İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç, Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’nde (GÖKSEM) bugüne kadar 149 düzensiz göçmene işlem yapıldığını açıkladı.
Toplantıda, Ordu genelinde güvenlik ve asayişin sağlanması, düzensiz göçle mücadele ve ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun etkin şekilde sürdürülmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.