Ordu’da Fındık İşçileri İçin Yeni Düzenleme: Konaklama Alanları Yeniden Şekillendi

Ordu’da yaklaşan fındık hasat sezonu öncesi mevsimlik tarım işçilerine yönelik konaklama planlamasında önemli değişikliklere gidildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda bazı ilçelerdeki METİP alanlarının kapatılması kararlaştırıldı.

Ordu - 17-06-2026 15:26

Ordu’da yaklaşan fındık hasat sezonu öncesi mevsimlik tarım işçilerine yönelik konaklama planlamasında önemli değişikliklere gidildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda bazı ilçelerdeki METİP alanlarının kapatılması kararlaştırıldı.

Muammer Erol başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, mevsimlik işçilerin çalışma ve barınma koşulları ele alınırken, yeni sezon için tek aktif konaklama alanının Altınordu Saraycık Mahallesi olacağı açıklandı.

Alınan karara göre Fatsa, Ulubey ve Perşembe ilçelerinde bulunan METİP konaklama alanları; taşkın riski, can güvenliği ve imar-proje çalışmaları gibi gerekçelerle kullanıma kapatıldı. Böylece 2026 fındık sezonunda il dışından gelecek yaklaşık 15 bin mevsimlik tarım işçisi yalnızca Saraycık’taki alanı kullanabilecek.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumların katılımıyla yapılan toplantıda, Saraycık METİP alanında fiziki iyileştirme çalışmalarının sürdüğü ve alanın sezon öncesi hazır hale getirileceği bildirildi.

Toplantıda ayrıca işçilerin yevmiye düzeni ve çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik tedbirler de gündeme geldi. Yetkililer, ücret belirlemesinin mevzuat çerçevesinde yapılacağını, ancak sektör temsilcilerinin tavsiye niteliğinde bir araya gelebileceğini ifade etti.

Günün Diğer Haberleri