Ordu Emniyet Müdürü de Dolandırıcıların Hedefinde!

Ordu’da telefon dolandırıcılarının başvurduğu yöntemlere bir yenisi daha eklendi. Emniyet Müdürü Ahmet Acar, bir yakınının adı ve fotoğrafı kullanılarak kendisinden para istendiğini açıkladı. Acar, vatandaşları benzer taleplere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Ordu - 08-10-2026 13:07

Yakınının Adını ve Fotoğrafını Kullandılar

Ordu Valisi Muammer Erol’un kentteki güvenlik çalışmalarına ilişkin değerlendirmeleri sırasında konuşan Ordu Emniyet Müdürü Ahmet Acar, kendisinin de dolandırıcıların hedefi olduğunu anlattı.

Acar, dolandırıcıların bir yakınının adı, fotoğrafı ve kimliğine ilişkin bilgileri kullanarak kendisine ulaştığını ve para talebinde bulunduğunu belirtti.

Telefon görüşmesinde karşısındaki kişinin yakını olduğunu düşündüğünü ancak sesinden şüphelendiğini aktaran Acar, yaptığı kontrol sonucunda arayan kişinin yakını olmadığını fark etti.

Yabancı Numaradan Aradılar

Dolandırıcıların kullandığı telefon numarasının yabancı ve internet üzerinden temin edilmiş bir numara olduğunu belirten Acar, şüpheli kişilere karşı farklı bir yöntem uyguladı.

Acar, kendilerine parayı yüz yüze teslim edebileceğini söylediğini ancak bu teklifin ardından karşı taraftan herhangi bir geri dönüş gelmediğini ifade etti.

Ordu’da Dolandırıcılık Vakaları Arttı

Öte yandan Ordu Valisi Muammer Erol, 2026 yılının ilk 9 ayında kent genelinde gerçekleştirilen güvenlik çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Asayiş, narkotik, siber suçlar, terör ve kaçakçılıkla mücadele çalışmalarının yanı sıra dolandırıcılık olaylarına da dikkat çeken Erol, Ordu’da dolandırıcılık vakalarının yüzde 12,5 oranında arttığını açıkladı.

“Mutlaka Teyit Edin”

Emniyet Müdürü Ahmet Acar, özellikle telefon ve mesaj yoluyla gelen para taleplerinde vatandaşların acele etmemesi gerektiğini vurguladı.

Dolandırıcıların güven kazanmak için kişilerin yakınlarına ait isim, fotoğraf ve çeşitli kişisel bilgileri kullanabildiğine dikkat çeken Acar, şüpheli para taleplerinin mutlaka farklı bir iletişim kanalı üzerinden doğrulanması gerektiğini belirtti.

Günün Diğer Haberleri