Olay, Ünye’nin Bayramca Mahallesi'nde bulunan bir iş yerinde meydana geldi. Çevredekilerin duyduğu silah sesi üzerine ihbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, genç yaşta hayatını kaybeden Abdullah Ensar Güneş’in silahla yaralandığını belirledi.
Ünye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Güneş’e yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazesi, kesin ölüm sebebinin tespiti için Ordu Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Güneş’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndan alındıktan sonra, Ünye ilçesi Bayramca Mahallesi Irmak Caddesi’ndeki baba evine getirildi. Burada yakınları ve sevenlerinden helallik alındıktan sonra, cenaze Fatih Mahallesi’ne götürüldü. Abdullah Ensar Güneş için, Çayırlı Camii’nde öğle namazını takiben cenaze namazı kılındı ve cenazesi aynı mahalledeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
Eski Fatih Belediye Başkanı Mustafa Güneş’in oğlu ve ailenin en küçük çocuğu olan Abdullah Ensar Güneş’in genç yaşta hayatını kaybetmesi, ailesi ve yakınları başta olmak üzere tüm Ünye halkını derinden üzüntüye boğdu.