Ünye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan ve bu zamana kadar yetiştirdiği öğrencilerle adından sıkça söz ettiren Canik Eğitim Kurumları’nın, yeni binasında Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Canik Okulları adıyla açılışı gerçekleştirildi.
Düzenlenen açılış törenine Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ünye CHP İlçe Başkanı İsa Maral, Fatsa CHP İlçe Başkanı Murat İnanlı, Fen Bilimleri Okulları Kurucusu Nazmi Arıkan ve bir çok davetli katıldı.
Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen açılış töreninde ilk olarak konuşan Canik Okulları Kurucu Genel Müdürü Hüseyin Duman, “Bizler şimdiye kadar bir çok öğrenciye destek verdik ve hedeflerine ulaşmalarında yardımcı olduk. Şimdi ise Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Canik Okulları ismiyle bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni okulumuzda 22 derslik, 2 laboratuvar, 4 uygulama dersliği, 1 konferans salonu, 1 yemekhane, 1 açık futbol, basketbol ve voleybol sahası, 1 tenis kortu, bisiklet parkuru ve seramız bulunmaktadır. Amacımız milli ve manevi değerlere hakim, evrensel değerleri benimsemiş, çağdaş, problemlere çözüm odaklı yaklaşan insanlar yetiştirmektir.”dedi.
Açılış töreninde konuşan Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Kurucu Genel Müdürü Nazmi Arıkan, “Ülkede özel okulların sıkıntı çektiği bir dönemde özel bir okul açmak cesaret isteyen bir iştir. Bu güzel eseri ortaya çıkarttıkları için emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İstanbul’da ne yapılıyorsa burada da aynısı olacaktır. Akademik başarı kazandırmak, İngilizce öğretmek ve hobileri olan insanlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. İlk yılımızda bizi seçen veli ve öğrencilere teşekkür ediyoruz.”dedi.
Açılış töreninde konuşan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Bugüne kadar halkımızın teveccühünü kazanmış, güzel başarıların altına imza atmış Hüseyin Hocama, tüm öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Son yıllarda ülkemizde eğitim alanında gerek eğitim kadrolarının nitelik ve niceliğinin arttırılması gerekse fiziki yapılarının iyileştirilmesi noktasında devrim niteliğinde çalışmalar yapıldı. Eğitim ve öğretimin bir kültürü vardır ve bu kültüre sahip olan Canik Eğitim Kurumları böyle bir hizmet binasıyla yoluna devam edecek olması çok daha güzel işlerin oluşacağının göstergesidir. Ben bu noktada Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Canik Okulları’nın eğitim camiamıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
Açılış töreninde son olarak konuşan Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “Eğitim sektörü uçsuz bucaksız bir okyanustur. Burada ne kadar tecrübe ve güç birlikteliği olursa eğitim alanında da o kadar başarılı olunur. Bu anlamda iki güçlü kurumun birleşmesi son derece önemlidir. Burada gerçekten çok büyük bir emek var ve içeride de pozitif bir ortam var. Bu atmosferde çocuklarımızın ne kadar güzel bir eğitim alacağını da görmüş olduk. Ben bu noktada Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Canik Okulları’na hayırlı olmasını diler emeği geçen herkesi tebrik ederim.”dedi.