Ünye Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısı belediye meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Başkanlığında gerçekleşti. 1’si imarla ilgili olmak üzere 12 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste gündem dışı madde görüşülmedi.
Toplantıda gündem maddeleri görüşülmeden önce Ünye Belediyesi’nin haziran ve ramazan ayında ilçede yaptığı çalışmalar ve etkinlikleri değerlendirildi.
Başkan Çamyar, şu açıklama yaptı:
“Henüz imzasını atmadık ama belediyenin akaryakıt istasyonunun ihalesi vardı. Biz buradan yıllık 102 bin litre akaryakıt alıyorduk. Bunun da aylık karşılığı olarak 8 bin 477 litre karşılığında 32 bin lira ediyordu. Mal ve hizmet alımı aynı kalem içinde birleşmemesi görüşü doğrultusunda rakam üzerinden ihaleye çıkılmış oldu. Bugünkü rakam ise aylık 68 bin lira, yani aylık 32 bin liradan 68 bin liraya, litre bazında bakılacak olursak yıllık 102 bin litreden 215 bin litreye çıkan bir ihale çıkmış olduk. Ünye Belediyesi’ne 10 yıllık sürede 10 milyonluk rakam aktarmış olduk. Gerçekten çok başarılı bir süreci yaşanmış oldu. Bu rakamların haricinde çalışan firmamız 5+5 intifa sözleşmesi imzalayacağı için Belediyemiz 200+350 bin lira kiranın haricinde bir rakam girdisi sağlamış olacağız.”
İmarla ilgili tek gündem maddesinin görüşüldüğü belediye meclis toplantısında imarla ilgili madde İmar Komisyonu’na havale edildi.
- 11 Mahalleye bilirkişi belirlendi -
Gündemde görüşülen bir maddede Ünye Çakmak, Çatak, Çaytalpınar, Düzköy, Düzsaylan, Erenyurt, Keş, Kuşçulu, Pınarbaşı Saylan ve Şenyurt Mahallelerine her mahalle için 6’şar kişilik bilirkişi heyeti oluşturuldu.
- Ünye Belediyesi sorunsuz bir denetim geçirdi -
Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü 21 Haziran 2011-2 Mayıs 2016 tarihlerini kapsayan denetim raporu, meclisin bilgisine sunularak sorunsuz bir denetim geçirildiği belirtildi.
- LED ekranın reklam bedeli Tarife Komisyonu’nda -
Gündemde görüşülen bir maddede 2464 Sayılı Belediye Gelirler Kanuna göre Ünye Belediyesi’ne ait olan LED Ekrandan yapılacak olan reklamların fiyat tarifesinin belirlenmesi konusu görüşülerek Tarife Komisyonu’na havale edildi.
- Arşiv gitti, Koordinasyon Müdürlüğü geldi -
Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise, Arşiv Müdürlüğü’nün kaldırılması, yerine Koordinasyon İşleri Müdürlüğü kurulması, 4. sınıf müdürlük olan Yardım İşleri Müdürlüğü’nün 1 derece kadroya indirilmesi, 1 derece kadro olan Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün ise 3 dereceye çıkartılması konusu görüşülerek kabul edildi.
Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Arşiv Müdürlüğü bütün belediyedeki evrakları tamamen dijital ortama aktardık. Belediyede artık geçmişle ilgili bir işiniz olduğunda talep edenin önüne birkaç dakikaya koyuyor. Bunlar tamamen Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün bünyesinde gerçekleşti. Bunlar teknolojik altyapı çalışması olduğu için bunu yine Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde değerlendirilmelidir” dedi.
- Binicilik Tesisleri, rafting sporu zipline hizmetlerine açılıyor -
Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise, Ünye Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet vermekte olan Binicilik Tesislerinde (At hanı) rafting sporu zipline hizmetleri kurulmuş olduğundan; zipline hizmetlerinden yararlanan şahıslardan verilen hizmetler için tarife belirlenmesi görüşülerek Tarife Komisyonuna havale edildi.
- 3 yerin içkili yerler krokisine dahil edilmesi Komisyonda -
Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise Atatürk Mahallesi Hasdemir Sokak No:10/A, Yüceler Mahallesi Yalı Mevkii, Göbünalcı Mahallesi Kocaman Mevkiindeki 3 yerin içkili yerler krokisine dahil edilmesi konusu görüşülerek İçkili Yerler Komisyonuna havale edildi.