Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Saldırı: 4 Ölü, 20 Yaralı

Kahramanmaraş’ta bir ortaokulda meydana gelen silahlı saldırı, Türkiye’yi yasa boğdu. Ayser Çalık Ortaokulu’nda yaşanan olayda 4 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı.

Genel - 15-04-2026 14:57

Kahramanmaraş’ta bir ortaokulda meydana gelen silahlı saldırı, Türkiye’yi yasa boğdu. Ayser Çalık Ortaokulu’nda yaşanan olayda 4 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre saldırı, 8. sınıf öğrencisi bir çocuk tarafından gerçekleştirildi. Saldırganın, babasına ait silahla iki ayrı sınıfa girerek ateş açtığı öğrenildi. Olayın ardından okulda büyük panik yaşanırken, öğrenciler ve öğretmenler hızla tahliye edildi.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yaptığı açıklamada saldırının bilançosunun ağır olduğunu belirterek 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin ise yaralandığını ifade etti.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olay yerinden gelen ilk görüntülerde, yaralıların sedyelerle ambulanslara taşındığı görüldü.

Silah seslerini duyan veliler hızla okula akın ederken, okul çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis ekipleri, olayın ardından geniş çaplı inceleme başlattı.

Öte yandan, bir gün önce Siverek’te bir lisede yaşanan silahlı saldırının ardından bu olayın meydana gelmesi, kamuoyunda büyük endişeye neden oldu. Yetkililer olayın tüm yönleriyle araştırıldığını ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını bildirdi.

Günün Diğer Haberleri