Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen Açık Hava Sinema Günleri, bu yıl Türk sinemasının unutulmaz ismi, Ordulu sanatçı Kadir İnanır'ın anısına gerçekleştirildi. Üç gün süren etkinlikte Yeşilçam'ın hafızalara kazınan filmleri vatandaşlarla buluşurken, usta oyuncu memleketinde sevgi ve özlemle anıldı.
Akyazı Sahili Etkinlik Alanı'nda düzenlenen organizasyona çok sayıda sinemasever katıldı. Etkinlik boyunca "Devlerin Aşkı", "Dila Hanım" ve final gecesinde "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmi açık havada izleyiciyle buluştu. Özellikle kapanış gösteriminde vatandaşlar duygusal anlar yaşarken, film sonunda Kadir İnanır uzun süre alkışlandı.
Yeşilçam Nostaljisi Yaşandı
Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, açık havada film izlemenin eski yazlık sinema günlerini yeniden yaşattığını ifade etti. Aileleriyle birlikte gösterimlere katılan sinemaseverler, hem nostalji dolu anlar yaşadı hem de Kadir İnanır'ın Türk sinemasına bıraktığı değerli mirası bir kez daha hatırladı.
Farklı İllerden Katılım Oldu
Ordu'nun yanı sıra çevre illerden de çok sayıda vatandaş etkinlik için Altınordu'ya geldi. Katılımcılar, kültürel etkinliklerin artırılmasının önemine dikkat çekerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Üç gün boyunca yoğun ilgi gören Açık Hava Sinema Günleri, Kadir İnanır'ın unutulmaz filmleri eşliğinde tamamlanırken, etkinlik hem sanatseverlerden hem de vatandaşlardan tam not aldı.