İĞNE UCUYLA 64 YIL
Ünye’de yaşayan asırlık terzi Bekir Gazezoğlu, çıraklıktan başladığı terziliğine yıllardır devam ediyor
Genel - 02-10-2022 23:13
Ünye’de yaşayan asırlık terzi Bekir Gazezoğlu, çıraklıktan başladığı terziliğine yıllardır devam ediyor. Ortaokul yıllarından itibaren dikiş işleriyle uğraşması sonrası ustalığını konuşturan Gazezoğlu, şimdilerde asırlık mesleğine devam ediyor.
Ünye’nin Kaledere Mahallesinde ufak dükkanında mesleğini yaşatan Bekir Gazezoğlu, mesleğin artık eskidiğini söyleyerek herkesin hazır giydiğini söyledi.
“64 yıllık Terziyim”
Yarım asrı geçen hayatında 64 yıllık terzi olduğunu söyleyen Bekir Gazezoğlu, “Orta okulun ikinci sınıfından ayrıldım. Çırak olarak Fetih ustanın yanına, girdim orda bir iki sene çalıştım. Daha sonra Talip ustanın yanında çalıştım derken 7-8 senelik bir iş tecrübem oldu. Askere gittim geldim kendime dükkân açtım.1958 yılında çıraklığa başladım, 64 yıllık terziyim.Terzilik çok iyi ve kendini sevdiren bir meslek, fakat zorlukları da var. Sabretmek ve dayanıklı olmak lazım” dedi.
“Artık Bu Mesleği Devam Etmem Mümkün Değil”
Mesleği yaşlılıktan dolayı ilerleyen zamanlarda bırakacağını söyleyen Gazezoğlu, “64 yıllık meslek hayatımda iş öğrenmek için yanıma gelen çok kişi oldu. Bu mesleği kendilerine öğrettim. Halen daha beni ziyarete gelen kalfalarım var. Fakat; çıraklık eğitimi almak için şuanda yeni birileri gelse ben bu işi onlara öğretemem çünkü günümüzde bu meslek ile karınlarını doyuramazlar. Açıkçası teknoloji bu işi bitirdi. Benim artık bu mesleğe daha fazla devam etme durumum mümkün değil. Çünkü sağlığım buna çok da elvermiyor. Gözlerim artık iyi görmüyor. Çalışırken zorlanıyorum, zorlanarak yapılan bir iş çok da makbul değildir” diye konuştu.
https://www.youtube.com/watch?v=Nnb9goxfngA
[gallery link="file" size="large" ids="243532,243533,243535,243534,243536"]
Günün Diğer Haberleri