36 dönümlük alanda yürütülen çalışmaların ilk etabı tamamlanmak üzere
Başkan Güler: “Burası güzel bir çekim merkezi haline gelecek”
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa’nın önemli dinlenme alanlarından biri olan Atatürk Parkı’nda kapsamlı bir yenileme çalışması başlattı. 36 dönüm büyüklüğündeki alanda doğaya uyumlu, modern ve kullanıcı dostu bir park inşa etmek için yoğun bir şekilde çalışan ekipler, projenin ilk etabında sona yaklaştı.
Fatsa Atatürk Parkı’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, projenin tamamlandığında bölge halkı için cazip bir yaşam alanı olacağını vurguladı.
Başkan Güler açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Fatsa’nın en güzel alanlarından biri olan Atatürk Parkı’nı Büyükşehir olarak baştan tasarlıyoruz. İlçemizde daha önce Bolaman’da 40 dönümlük bir park yapmıştık. Şimdi Atatürk Parkı’nda da doğa ile denizi birleştiren yepyeni bir alan oluşturuyoruz. Yaklaşık 40 milyon TL’lik bir yatırım yaptık. Yeni bitki türleriyle zenginleştireceğimiz bu alan, vatandaşlarımızın huzurla vakit geçireceği bir cazibe noktası olacak. İlk etabın sonuna geldik, ikinci etaba da halkımızın ilgisiyle birlikte başlayacağız.”
Her yaş grubuna hitap eden bir yaşam alanı olacak
Yenilenen Atatürk Parkı, tamamlandığında doğayla bütünleşen, estetik ve fonksiyonel bir yapıya kavuşacak. 36 dönümlük alan içerisinde yürütülen çalışmalarda zemin düzenlemesi ve peyzaj uygulamaları titizlikle yürütülüyor.
Park içerisinde;
1 adet mescit
1 adet şadırvan
sulama sistemleri
oturma bankları
dekoratif aydınlatmalar
seyir terasları
pergolalar
kamelyalar
giriş takları
çöp kovaları
yönlendirme ve bilgi tabelaları
yer alacak. Ayrıca toplam 2 bin 340 metrekarelik alana yayılan, farklı yaş gruplarına hitap eden 4 adet temalı çocuk oyun alanı da projeye dahil edildi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Atatürk Parkı’nı yenileyerek bölgenin sosyal yaşamına değer katacak çağdaş bir alan sunmayı hedefliyor.