Çaybaşı ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Çilader Kitap Şenliği, iki gün boyunca yazarları, öğrencileri ve kitapseverleri bir araya getirdi. Söyleşilerden imza günlerine, konserlerden kermes etkinliklerine kadar birçok programın yer aldığı şenlik yoğun ilgi gördü.
15 Haziran 2026 tarihinde İlküvez’de, 16 Haziran 2026 tarihinde ise Çaybaşı İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikler, ilçe protokolü, öğrenciler, veliler ve vatandaşların katılımıyla adeta kültür şölenine dönüştü.
Şenliğe, Çakır Medya - A52 TV programcılarından, "Bizim Hoca" (Nasrettin Hoca) karakteriyle tanınan emekli araştırmacı-yazar Faruk Ateş de katıldı. Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Ateş, etkinlik boyunca çocuklarla bir araya gelerek sohbet etti ve kültürel değerlerin yaşatılmasına yönelik mesajlar verdi.
Etkinlik kapsamında İllüzyonist Emrah Şimşek de öğrencilerle buluşarak bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Şair ve yazarlar Servet Bal, Erkan Zor, Soner Altıparmakoğlu, Faruk Yıldız, Fatma Yeniceli Seyhan, Volkan Dönmez, Alev Dönmez, İrfan Ertav ve Yaşar Efiloğlu da düzenlenen söyleşi ve imza programlarında okurlarıyla bir araya geldi.
Mini konserler, kitap imza günleri ve çeşitli sosyal etkinliklerle renklenen Çilader Kitap Şenliği, öğrencilerin kitaplarla buluşmasına ve kültürel faaliyetlere katılımına önemli katkı sundu.
Çaybaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şenliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Çaybaşı Kaymakamlığı, Çaybaşı Belediyesi, ilçe protokolü ve emeği geçen herkese teşekkür edilerek, etkinlik alanlarını dolduran vatandaşlara şükranlarını sundukları ifade edildi.