Bu Hafta Hamsi Fiyatıyla Pazara Damga Vurdu
Genel - 10-01-2019 02:55
Ünye`de her Çarşamba günü kurulan halk pazarında hamsi fiyatıyla damga vurdu.
Sedat YELEN ile yaptığımız röportajda bu hafta balık fiyatlarının arttığını bu nedenle vatandaşların alım gücü olmadığını ifade etti.
Sedat YELEN;“ Bu hafta hamsiler çok pahalı, hamsinin kilosu 20, 18, 15 lira kasası 200 ile 250 liradan başlıyor. Mezgit bugün bol 7 lira 1,5 kilosu 10 lira. Havalar soğuk olduğu için balık 4-5 gündür az ama hava düzeldiğinde hamsinin kilosu 10 liraya düşer.
Vatandaşlar hamsi 15 lira deyince sorup almadan gidiyorlar. Bizim yapacağımız bir şey yok vatandaşa mezgit alın diyoruz mezgit istemiyorlar. İstavrit geliyor alıp yemek istemiyorlar. Biz balıkçılarda kaldır iki dere bir arada. Allah hepimizin yardımcımız olsun. Bu hava için de bir şeyler olurda fiyatlar 90 derecede dönüş yapar da vatandaş bir kilosu 10 liraya hamsi yer. Hamsi olmazsa bu iş bitti demektir. Denizde olacak ki bizde vatandaşa satacağız. Durum bu çok kriz var” diye konuştu.
Günün Diğer Haberleri