Aybastı’da Telef Olmuş Koyun Bulundu, Saldırı İhtimali Araştırılıyor

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Fatih Mahallesi, Eseoğlu Küme Evleri yolunda, vatandaşlar tarafından parçalanmış halde telef olmuş bir koyun bulundu.

Ordu - 10-03-2025 14:00

Koyunun, vahşi bir hayvan saldırısına mı uğradığı yoksa farklı bir nedenle mi telef olduğu konusunda henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak bölge sakinleri, son dönemde yaban hayvanlarının yerleşim alanlarına yaklaşmaya başladığını ve benzer saldırıların daha önce de yaşandığını belirtiyor. Özellikle kurt ve çakal gibi vahşi hayvanların koyun sürülerine saldırdığı biliniyor.

Olayın ardından mahalle sakinleri, durumu yetkililere bildirerek bölgedeki hayvan sahiplerinin dikkatli olmalarını istedi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, koyunun ölüm sebebini belirlemek için inceleme başlatacağı öğrenildi. Ayrıca, vatandaşlar, bölgedeki yaban hayvanı hareketliliği ile ilgili önlemlerin artırılması gerektiğini vurgulayarak, yetkililerden bölgeye yönelik ek güvenlik önlemleri talep etti.

Günün Diğer Haberleri