Ordu’da her ay düzenli olarak gerçekleştirilen İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı, Vali Muammer Erol’un başkanlığında yapıldı. Valilik Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcıları Ayhan Durmuş, Hacı Mehmet Kara ve Burak Keser, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Acar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Hatipoğlu ile güvenlik birimlerinin temsilcileri katıldı.
Toplantının Gündemi Trafik Hizmetleri Oldu
Her ay farklı bir konunun ele alındığı toplantının bu ayki ana gündem maddesi trafik hizmetleri oldu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından sunum gerçekleştirildi. Sunumlarda, 2024 yılı ve 2025 yılının ilk 11 ayında meydana gelen trafik kazalarına ilişkin istatistikler, kazaların başlıca nedenleri, yapılan denetimler ile uygulanan para cezaları ve idari yaptırımlar detaylı şekilde değerlendirildi.
Ayrıca, trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik farkındalık çalışmaları, bilgilendirme faaliyetleri ve eğitim programları hakkında Vali Muammer Erol’a kapsamlı bilgilendirmede bulunuldu.
Kış Tedbirleri Gözden Geçirildi
Toplantıda, yaklaşan kış mevsimiyle birlikte alınan tedbirler ve yapılan hazırlıklar da görüşüldü. Ulaşım güvenliği, ekiplerin sahadaki görev dağılımı, olası olumsuz hava koşullarına karşı yapılan planlamalar toplantının önemli başlıkları arasında yer aldı.
Genel Tarım Sayımı ile İlgili Bilgilendirme Yapıldı
Toplantının bir diğer gündem maddesi ise Türkiye İstatistik Kurumu Trabzon Bölge Müdürü İsmail Çapoğlu tarafından yapılan bilgilendirme oldu. Çapoğlu, Ordu’da yürütülen Genel Tarım Sayımı çalışmalarının son durumu hakkında bilgi vererek, 31 Aralık 2025 tarihinde tamamlanması planlanan süreç için kurumlar arası destek talebinde bulundu.