eskort samsun

ÜNYENETHABER

Minibüs Garajı ve Rüzgarlı Sokaktaki İnşaatlar Kat Karşılığı Yapılacak

Minibüs Garajı ve Rüzgarlı Sokaktaki İnşaatlar  Kat Karşılığı Yapılacak
02 Aralık 2015 - 9:21

BLD_4845

Ünye Belediyesi Aralık ayı olağan Meclis Toplantısı, Ünye Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Başkanlığında gerçekleşen toplantıda meclis gündeminde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Belediye Meclis Toplantısına izinli olan Mustafa Çakmakçı, Kemal Maral ve Ahmet Keskin katılmadı. Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın Kasım ayı değerlendirmesi ve Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren’in sorumlu olduğu birimler hakkında gerçekleştirdiği sunumla başladı.

 

Minibüs Garajı ve Belediye Ticaret Merkezi için Encümene Yetki Verildi

Gündem maddeleri arasında imarla ilgili 4 madde görüşülerek karara bağlandı. Gündemde görüşülen maddelerden Minibüs Garajı ve Rüzgarlı Sokaktaki inşaatların kat karşılığı yapılması talebi için Encümene yetki verildi. Gündemde görüşülen bir diğer madde, Ünye Niksar-Akkuş Caddesindeki ve Atatürk Mahallesi Hasdemir Sokaktaki alanın içkili yerler krokisine dahil edilmesi talebi görüşülerek, İçkili Yerler Komisyonu’na havale edilmesine karar verildi.

 

Tarifeler Yeniden Düzenleniyor

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise Ünye Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet vermekte olan Atatürk Parkındaki Sosyal Tesisler (Restaurant, kafeterya, halı saha, otopark), Asarkaya Kent Ormanı, Binicilik Tesisleir (Rahvan Kahve, ahır) Kapalı Spor Salonu altındaki otopark, Hayvan Pazarı Kafeterya ve Gogina Parkı Kafeteryada verilen hizmetlerdeki maliyetlerde artışlar meydana geldiğinden uygulanmakta olan tarifelerin günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesi konusu görüşülerek tarife komisyonuna havale edildi.

 

Vergi Harç Tarifeleri Değişiyor

Gündem dışı görüşülen bir maddelerde Belediye gelirler kanununa istinaden, 2016 yılında uygulanacak olan vergi harç tarifelerinin belirlenmesi talebi görüşülerek tarife komisyonuna havale edildi. Evsel katı atıkların toplanmasına dair tarife ücretlerinin tespiti konusu görüşülerek, tarife komisyonuna havale edildi. Sendikalar arası anlaşmazlık nedeni ile daimi işçilerin mağduriyetini ortadan kaldırmak üzere 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yevmiye ücretlerinin Belediye Meclisi’nce arttırılması talebi görüşülerek plan bütçe komisyonuna havale edildi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Sendika anlaşmazlığından dolayı kadrolu işçilerimizi mağdur olmaması için yüzde 8’lik bir artışı meclisimizce onaylayıp, kendilerine o rakam üzerinden zamlı şekli ile ödeme yapmıştık. Sendikaların yetki davaları halen devam ettiği için biz Sendika temsilcisi ile oturup sözleşme imzalayamıyoruz. Bu süreç bitene kadar da işçilerimizin mağdur olmaması için bu maddenin plan bütçe komisyonuna havalesini talep ediyoruz” dedi.

 

10 Yıllık Kira İçin Proje Şartı

Gündem dışı görüşülen maddelerden Yunus Emre Parkı’nın 10 yıllığına kiralanması ve bu hususta belediye encümenine yetki verilmesi talebi görüşülerek kabul edildi. Konuyla ilgili açıklamarda bulunan Başkan Çamyar,  Ünye Belediyesine ait olan Yüzüncü Yıl, Çakırtepe, Yunus Emre ve İskele Restoran olmak üzere işletmeciler gerçekten Ünye’nin görseline yakışır bir proje ile gelirlerse 10 yıllığına kiralama ile ilgili taahhütte bulunduk. Çünkü şuan ki durumda 3 yıllığına ihaleye çıkıldığında kişi buraya milyonluk bir yatırım yapmak istemiyor. Bu defa da atıl durumda kalıyor. Bu durumda da hem belediyemiz zarar ediyor, hem Ünye’nin en güzide yerleri atıl bir vaziyette kalıyor. Bu anlamda da böyle bir uygulamaya geçtik. Güzle bir proje ile gelsinler ihale süresini 10 yıllık yapalım. Ünye kazansın” dedi.

 

Bir sonraki meclis oturumunun 5 Ocak olarak belirlenmesinin ardından toplantı sona erdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-