eskort samsun

ÜNYENETHABER

ANNELER GÜNÜ MESAJI

ANNELER GÜNÜ MESAJI
07 Mayıs 2016 - 23:21

4baf4c4fd286549dfcb86970e6103be0_aAnneler günü Mayıs ayının ikinci pazarı tüm dünyada kutlanan milyonlarca çocuğun annesini sevgi ve saygı ile andığı evrensel bir gündür.

Anneler günü; Amerikanın Filadelfia eyaletinde , 9 Mayıs 1966 günü Jarvis isimli küçük bir kız çocuğunun, annesinin ölümünün ardından yaşadığı acı ve yalnızlığının ve annesinin sevgisinin yerini dolduracak  hiçbir sevginin olmadı-ğı, yılın bir gününün annelere ayrılıp annelerin sevgi ile anıldığı, anılarla doldu-rulduğu bir günün kutlanması fikri ile başlar. Verdiği çabaların sonucunda Ame-rika Birleşik Devletleri kongresi Mayıs ayının ikinci Pazar gününün  ‘Anneler Günü ‘olarak kutlanması kararını verir. Anneler Günü ilk kez 1908 yılında Ame-rikada ve daha sonra dünyanın diğer ülkelerinde de kutlanmaya başlamıştır.

Türk Kadınlar Birliği’nin girişimleri ile 5 Mayıs 1955 tarihinde Mayıs ayının ikinci Pazar gününün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ‘’Anneler Günü’’ olarak kutlanması kararı verilmiştir. O yılın annesi olarak 93 harbinin meşhur kahramanlarından 98 yaşındaki Erzurumlu Nene Hatun seçilmiştir.

Her toplumda olduğu gibi Türkiye‘de de annelik kadın olmanın, kadın kimliğinin temel parçalarından birisi olarak kabul edilmektedir

Annelik insanlar için öğrenilen bir davranış; kadınları mutlu eden  oldukça haz veren, sevgi, şefkat ve emek isteyen, çok kutsal ve kıymetli bir duygudur.

Çocukların her açıdan büyütülmesi,yetiştirilmesi,topluma kazandırılması kadınların annelik görevleri olarak kabul edilmektedir.

İyi bir anne olmanın ölçütü sadece çocuk gelişimi ile sınırlı değildir; iyi annelik anlayışında ev işlerini mükemmel şekilde yapmak, çalışmak para kazanmak tüm zamanını çocuklarına ayırmak gibi gerçeküstü beklentiler yer almaktadır.

1997 yılında Avusturalya’da yapılan bir çalışmada iyi annenin özellikleri şu şekilde sıralanmıştır; Çocuklarını seven ve onlara bakan, sabrı tükenmeyen, onlarla düzenli olarak ve isteyerek zaman geçiren, çocuğuna uygun şekilde rehberlik eden, çocuğununu dikkatini doğru yerlere çeken, gelişmesi için doğru uyaranları sağlayan, her zaman sakin kalmayı başaran, iyi dinleyen, iyi iletişim kuran çocuğununu ihtiyaçlarına duyarlı ve onu iyi anlayan, yeterince disipline sokan, uygun davranışları öğreten, çocuğunu doyuran, temiz tutan, sorumlu, tutarlı,becerikli,öfkelenmeyen,enerji dolu, yaratıcı, mizah yeteneği gelişmiş…bu ayrıntılı listenin kendisi bile kadınlardan ne kadar çok ve ne kadar sonsuz şeyler istendiğinin bir göstergesidir.

Bütün bunları yapabilmek için süper bir güce, süper bir kahramana ihtiyaç vardır ki; iyi annelik kendini çabucak ‘süper‘ anneliğe dönüştürmektedir.Ve bu süper gücün sahibi anne, bir çocuğun en büyük kahramanıdır.

Her zaman yanımızda, her zaman bize destek olan, her sorunumuzu çözen bu dünyadaki en güvenli sığınağımız,hüznümüzü sevince dönüştüren,umudumuza umut katan,koruyucumuz ,bağışlayan, merhametli,şefkatli ,her şeyi olduğu gibi sevgisini de karşılıksız  veren, hayatımızı gönüllü paylaşan, bizi bizden daha çok seven….annelerimizdir..!

Anneler Günü’nün  annelerimiz ile sevgi dolu geçmesi dileğiyle tüm anne-lerimizin ‘’Anneler Günü’’nü kutlar  saygılar sunarım…

 

Ünye Kent Konseyi

Kadın Meclisi Başkanı

Sevindik DİKTEPE DEMİR

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-