eskort samsun

ÜNYENETHABER

DENİZCİLİK LİSESİ AVRUPA’DAN DÖNDÜ

DENİZCİLİK LİSESİ AVRUPA’DAN DÖNDÜ
12 Mayıs 2016 - 13:40

DENİZCİLİK LİSESİ AVRUPA’DAN DÖNDÜ

ERASMUS+ projesi kapsamında Almanya’ya giden Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri yurda döndü.

30 kişilik öğrenci grubuyla beraber işletmelerde beceri eğitimi ve staj konulu ERASMUS+projesi kapsamında Almanya’ya giden Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Çetin ve Gemi Makineleri Öğretmeni Mustafa Bozkurt yurda döndü.
Proje boyunca üç hafta Avrupa’da kalan öğrenciler haftanın belirli günlerinde okullara giderek oradaki yeni öğretim metotlarını inceleyerek ülkemizdeki eğitim sistemiyle Avrupa’daki eğitim sistemlerini karşılaştırma olanağı buldular. Orada edindikleri tecrübeleri arkadaşlarına aktarmaya başladılar. Öğrencilerimiz bu süre zarfında haftanın tatil günlerinde de Avrupa’nın önde gelen şehirlerini görme olanağını da buldular. Almanya’nın Bremen, Hamburg Hollanda’nın Amsterdam ve Fransa’nın Paris şehirlerini gezen öğrencilerimiz bu şehirlerin tarihini ve kültürünü de yakından görme fırsatı buldular.
Okul Müdür Yardımcısı Ahmet Çetin “Avrupa projeleri alanında ilçemizde öncü olan okulumuz 30 kişilik bir öğrenci grubuyla gittiği Avrupa’da ilçemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Hem mesleki hem de teknik olarak verilen eğitimleri karşılaştırma imkanı bulduk. Öğrencilerimize yeni ufuklar açan bu tür projelerimiz bundan sonra da devam edecek” dedi.
Proje koordinatörü Gemi Makineleri Öğretmeni Mustafa Bozkurt ise yaptığı açıklamada “Son yıllardaki en verimli projelerden birini gerçekleştirdik. Hem mesleki açıdan hem de kültürel açıdan öğrencilerimizin doyuma ulaştığını düşünüyorum. Özellikle Hollanda ve Fransa gezilerimizle öğrencilerimiz sadece Almanya değil diğer Avrupa ülkelerini de görerek Avrupa’yla ilgili daha geniş bir perspektiften yorum yapma şansına ulaştılar” diye konuştu.
Okul Müdürü Ömer Yahşi ise Avrupa’ya giden öğrenci ve öğretmenleri kabul ederek kendilerine okulu en iyi şekilde temsil ettikleri için teşekkür etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-